Richard Friday korsbandsskadad – missar resten av säsongen

Richard Friday klev av matchen mot Brage i helgen skadad. Nu meddelar klubben att anfallaren skadat korsbandet och blir borta länge.

ANNONS
|

Gais jagar en plats i allsvenskans 2024. Nu kommer ett bakslag i den jakten. Anfallaren Richard Friday, 23, missar resten av säsongen efter skadan han ådrog sig i helgen.

Det var i matchen mot Brage i lördags som Friday kliva av skadad. Han lämnade matchen med smärtor i knät i den 76:e minuten.

– Jag hoppas ändå att det inte ska vara någon större fara, sa tränare Fredrik Holmberg efter matchen.

Lång rehab väntar

Nu meddelar Gais att Fridays korsband är skadat och att lång rehab väntar.

”Efter en MR-undersökning kunde man slå fast att det rör sig om en skada på det främre korsbandet, och ett troligt scenario är att Friday skulle kunna vara tillbaka till våren eller sommaren 2024”, skriver klubben.

ANNONS

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt att råka ut för denna skada men jag är fullt motiverad att efter operation arbeta hårt för att komma tillbaka starkare som spelare under 2024, säger Friday till klubbens hemsida.

Friday har spelat i 17 av Gais matcher den här säsongen och stått för fyra mål. Gais ligger just nu på tredje plats i superettan och är med i kampen och en plats i allsvenskan nästa säsong.

LÄS MER:Slutsnackat i Gais – visade handling mot Brage

LÄS MER:Sydafrikansk anfallare aktuell för Gais

LÄS MER:Julius Lindberg om petningen och framtiden: ”Fokus på Gais”

ANNONS