Rekordaffären allt närmare – blir dyrast någonsin

Monacos Supertalang Kylian Mbappé kommer allt närmare en flytt till Real Madrid och summan som det spekuleras i skulle med råge göra 18-åringen till den dyraste spelaren genom tiderna.

ANNONS
|

Efter att den spanska tidningen Marca rapporterat att Real Madrid är nära att vara överens med Monaco om en övergång värd runt svindlande 1,8 miljarder kronor var den franska klubben snabbt ut och dementerade uppgifterna till Sky Sports.

Men enligt källor till Marca är man i Real-lägret fortsatt optimistiska och räknar med att övergången ska kunna genomföras. Stämmer summan som nämnts skulle det innebära attMbappé passerar landsmannen Paul Pogba som världens dyraste spelare. Mittfältaren kostade Manchester United en dryg miljard att lösa från Juventus i fjol.

Europas storklubbar har stått på kö för att försöka köpa loss den franske supertalangen som slog igenom med dunder och brak under förra säsongen. Arsenal och Paris Saint-Germain har båda visat intresse tidigare.

ANNONS

"Madrid har inte mer pengar"

Trots uppgifterna om att Real Madrid ska vara i förarsätet så kanske det kan komma en utmanare om Mbappés signatur. Under en presskonferens inför Manchester Citys möte med just Real Madrid under den pågående försäsongen fick tränaren Pep Guardiola frågan om Mbappé.

– Han är fortfarande en Monaco-spelare, men allt kan hända och vi tittar fortfarande på ett flertal spelare, säger han enligt Sky Sports.

Och prislappen ska inte vara något problem menar City-tränaren.

– Madrid har inte mer pengar än vad Manchester City har.

ANNONS