Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Rehn stannar kvar i Utsikten – skrivit på nytt kontrakt

Stefan Rehn, 53, ryktades vara på väg till Öis men tog död på det ryktet ganska omgående. Istället har fotbollsprofilen valt att skriva ett nytt kontrakt med Utsikten – över två år.
– Nu jäklar i havet, säger han.

Stefan Rehn tog över Utsikten redan i maj 2018 och har varit tränare för laget sedan dess. Under årets säsong blev det en tredjeplats för klubben i division 1 efter en stark säsong. Men efter säsongen gick Rehns kontrakt med klubben ut.

Då var tränarens framtid osäker då han sneglade högre upp i seriesystemet. Men det blir ingen flytt för Stefan Rehn som nu är klar för en fortsättning i Utsikten.

– Två år dessutom! Nu jäklar i havet! Jag vet inte riktigt vad jag har lurat i dem här uppe, säger han och skrattar.

– Men det är skönt, man känner att klubben är på och det blir roligare att titta uppåt och försöka bygga ett så bra lag som möjligt.

Vad är det som driver dig att fortsätta?

– Att det är så jäkla roligt! Det är helt enkelt fotbollen i sig men sen kommer ju den där härliga kryddbiten med omklädningsrummet som är så skönt.

Hur ser det ut för er? Ni gjorde en ganska bra säsong?

– Jag tror att vi har något spännande på gång. Redan till den här säsongen bytte vi ut ganska många spelare och hade många unga och hungriga spelare som ville mycket. Samtidigt vet vi om vår plats i näringskedjan och tappar några nu. Men vi ska bygga vidare på den truppen som vi har och det är positiva tongångar i föreningen.

Ryktades till Öis

Tidigare under vintern ryktades Stefan Rehn vara på väg till Öis. I GT berättade han då om det intresset och avfärdade det ganska direkt.

– Det har faktiskt varit lugnt på den fronten, det har inte varit något annat på gång, säger han.

Siktar du högre upp i seriesystemet?

– För mig är det viktigt att trivas. Jag hade gärna tagit upp "Kiken" i Superettan och alla vill ju vara så högt upp som möjligt. Men för mig är det viktigt att vi håller på med något spännande här. Vi har killar som brinner för fotbollen och har passion för grejerna. Det är viktigt för mig och jag hoppas att vi kan göra en bra säsong.

Är målet att ni ska gå upp?

– Ja, på sikt är det de! Men nu tappar vi återigen ett par gubbar och det är inte alltid så lätt att ersätta bara sådär. Vi tappar en hel del erfarenhet men vi ska göra vad vi kan för att bygga en så bra trupp som möjligt. Förra året hade vi inte många påskrifter innan nyår men i år är det klart fler. Vi känns absolut längre fram i år.

De mest kännbara tappen under vintern är mittbacken Adam Rosén och mittfältaren Joakim Olausson som båda två valt att lämna klubben för Ljungskile.

– I den bästa av världar vinner man serien som Ljungskile gjorde. Näst bäst är att få kvala men att komma trea som vi gjorde innebär att du gjorde en bra säsong men du får inte ut något för det. Förutom att grabbarna får självförtroende och känner att vi är på rätt väg. Men när erbjudande kommer från högre upp i seriesystemet så är det klart att det kittlar, säger Stefan Rehn.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.