Regnkaos stoppar Häcken – matchen skjuts upp

Ett kraftigt regnoväder över Göteborg stoppar Häckens match mot Elfsborg. Mötet kommer i stället spelas klockan 16 på lördagseftermiddagen. - Skaderisken hade blivit för stor, säger matchdelegaten Per Eliasson.

ANNONS
|

Ett kraftigt åskoväder drev in över Göteborg under senare delen av fredagseftermiddagen. Regnet öste ner och vattenmängderna blev till slut så stora att matchen mellan BK Häcken och Elfsborg, som skulle ha spelats med avspark klockan 19.00 på fredagskvällen, fick skjutas upp till lördagseftermiddagen.

– Beslutet var ganska enkelt eftersom vi hade bubblor på planen och en förhöjd skaderisk. Då tog vi beslutet mellan matchdelegat, domarna och klubbarna att spela matchen i morgon klockan 16 i stället, och vi var helt eniga, säger matchdelegaten Per Eliasson efter att beslutet hade fattats.

Men det såg länge ut att kunna bli spel på Bravida arena. Eliasson och domaren Kaspar Sjöberg var ute och kände på planen och bedömde inledningsvis att matchen skulle kunna spelas på fredagskvällen, men efter att avsparkstiden hade flyttats fram till först 19.30 och sedan 20.00 bedömdes det att matchen inte skulle kunna spelas i afton.

ANNONS

– Det blev bättre efter ett tag, men hade vi fått minsta lilla ytterligare regn så hade vi fått ytterligare bubblor på planen och då hade vi fått en högre skaderisk och det ville vi inte. Men det kommer att vara bättre i morgon, säger Per Eliasson.

ANNONS