Rebecka Blomqvist reserv i svenska OS-truppen

Vid klockan 11 presenterade förbundskapten Peter Gerhardsson den svenska OS-truppen i fotboll. Rebecka Blomqvist från Uddevalla, till vardags i tyska Wolfsburg, är uttagen som reserv.

ANNONS
|

Det innebär att nyblivna 24-åringen kan börja att packa väskorna.

– Ja, först samlas vi i Göteborg och sedan får även vi som är reserver åka med och träna med de andra, berättar Rebecka Blomqvist för Bohusläningen ett ögonblick efter att förbundskapten Peter Gerhardsson presenterat truppen i en livesändning.

Rebecka och hennes familj följde sändningen hemma i Uddevalla och hade på förhand ingen aning om hur landslagsledningen skulle resonera.

– Vi satt och var jättenervösa. Precis som alla andra vill jag ju vara med i huvudtruppen, men att komma med som reserv är inte heller så dåligt i den här konkurrensen. Att få åka med på ett OS är hur stort som helst. Jag känner mig så tacksam för den möjligheten, säger hon.

ANNONS
Rebecka Blomqvist från Uddevalla är en del av den svenska OS-truppen i fotboll.
Rebecka Blomqvist från Uddevalla är en del av den svenska OS-truppen i fotboll. Bild: LUDVIG THUNMAN

Efter några veckors välbehövlig vila har hon nu dragit igång de egna förberedelserna och kommer med stöd av landslagstränarna att trappa upp de fysiska förberedelserna inför nästa veckas samling i Göteborg.

– Det har varit jätteskönt så nu är jag laddad igen och kroppen känns bra.

Efter Göteborg går resan via Köpenhamn till Japan och ett förberedande läger med den svenska OS-truppen innan det är dags för flytt till Tokyo.

OS-reglerna tillåter inte lika många spelare som i andra mästerskap, trots ihärdiga påstötningar från internationella fotbollförbundet, Fifa. Antalet matcher på kort tid sliter på spelarna och landslagen vill helst ha fler spelare tillgängliga.

Nu får Blomqvist och de andra reserverna var redo, men ändå lite utanför huvudtruppen.

– Jag vet inte om vi får bo i OS-byn eller hur det fungerar, men vi är delaktiga på alla sätt och det är jag stolt över att få uppleva.

Sveriges OS-trupp i fotboll

Målvakter: Hedvig Lindahl, Atlético Madrid, Jennifer Falk, Häcken.

Försvarare: Magdalena Eriksson, Chelsea, Jonna Andersson, do, Hanna Glas, Bayern München, Amanda Ilestedt, do, Nathalie Björn, Rosengård, Emma Kullberg, Häcken.

Mittfältare/anfallare: Caroline Seger, Rosengård, Hanna Bennison, do, Olivia Schough, do, Kosovare Asllani, Real Madrid, Sofia Jakobsson, do, Filippa Angeldahl, Häcken, Stina Blackstenius, do, Fridolina Rolfö, Wolfsburg, Lina Hurtig, Juventus, Madelen Janogy, Hammarby.

Reserver: Zecira Musovic, Chelsea, Julia Roddar, Washington Spirit, Rebecka Blomqvist, Wolfsburg, Anna Anvegård, Rosengård.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS