Reaktionerna i England efter historiska guldet

Drottningen hälsar, historia är skriven, fotbollen är hemma och 56 år av smärta är över. Så toppar de engelska medierna förstasidorna efter att de engelska lejoninnorna slog Tyskland och sköt hem EM-guldet på Wembley.

ANNONS
|

Chloe Kelly avgjorde förlängningsdramat mot Tyskland och sköt EM-guldet till England.

Målet fick inte bara spelarna och åskådarna på Wembley att fira utan även engelsk media.

Dagen efter segern toppar alla de engelska medierna förstasidorna med glädjescener från firandet.

Tabloiden The Sun slår på den stora trumman när de skriver:

”Historia har skrivits – England 2 Tyskland 1: Superavbytaren Chloe Kelly avgjorde när lejoninnorna vann i förlängningsthriller i historisk EM-final”.

De rapporterar även från pubar omkring i landet där de skriver, ”VRÅLANDE SUCCÉ: jublande engelska fans är vilda på pubar runt om i landet när Lejoninnorna vinner nagelbitar-finalen mot Tyskland.”

ANNONS

Idag lyder tidningens förstasida:

”Move over fellas.. It´s home!”

Daily Mail vill inte vara sämre än sin tabloidkonkurrent och snålar inte med superlativen de heller:

”Sensationella lejoninnorna EM 2022! Chloe Kellys förlängningsavgörande mot Tyskland ger ära till England på Wembley efter att Lina Magull förstörde för Ella Toones enastående lobb”.

Daily Star spelar på att fotbollen nu kommit hem till dess vagga, England, och låten ”Football Is Coming Home” som ekat på arenorna bland engelska supportrar under tidigare mästerskap och likaså under EM:

”LEJONINNORNA TAR HEM FOTBOLLEN! Fantastiska scener på Wembley när England slog Tyskland i förlängningen för att ta hem EM-kronan”.

Förstasidan: ”Roarsome!”

The Mirror är inne på ett liknande spår då de skriver att:

”DEN KOM HEM! England SLOG Tyskland med 2–1 och vinner EM 2022 och avslutar 56 år av smärta – efter att Chloe Kelly avgjorde i förlängningen och slet av sig tröjan för att fira”.

”Har alla blivit förebilder”

Tabloiden uppmärksammar även att drottningen skickat en hälsning till laget:

”Ni har alla blivit förebilder som kommer inspirerar flickor och kvinnor idag, och även framtida generationer. Jag hoppas att ni är lika stolta över den inverkan ni haft på sporten som ni är över resultatet idag.”

ANNONS

Den något mer balanserade The Guardian tar inte i lika mycket men är även de med sina mått mätt jubelstinna kring segern. De toppar morgonens förstasida med rubriken:

”Game changers”.

De har även en live-rapportering från Wembley där de skriver att de, ”fångar reaktionerna från ett lyriskt Wembley”.

Statstelevisionen BBC belyser att det var den första fotbollstriumfen för ett engelskt landslag sedan herrarna vann VM-guld 1966, även det på hemmaplan:

”England vinner EM 2022 och avslutar väntan på de stora troféerna: Englands Lejoninnor slog Tyskland med 2–1 efter förlängning, landets första stora titel på seniornivå sedan 1966.

LÄS MER:England vann EM-finalen – slog Tyskland på kokande Wembley

LÄS MER:Bland det starkaste jag har sett i fotbollssammanhang

LÄS MER:Robert Lauls tio ögonblick från Sveriges EM 2022

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS