Raiola: "Han vill stanna i England"

Zlatan Ibrahimovic framtid har sedan korsbandsskadan i april varit osäker. Nu berättar svenskens agent Mino Raiola om hur stjärnan själv känner. – Han vill stanna i England, säger han i en intervju med talkSPORT.

ANNONS
|

Sommaruppehållet är här och idagsläget handlar det om återhämtning för Zlatan Ibrahimovic efter att han genomgått en operation för den korsbandsskada han ådrog sig i april.

Den imponerande debutsäsongen i Manchester United, där Zlatan stod för 28 mål på 46 matcher i alla tävlingar, fick ett abrupt slut när olyckan var framme i slutminuterna under mötet medAnderlecht i Europa Leagues kvartsfinal.

Om det inte hade varit för skadan hade ytterligare ett år i United varit det mest troliga scenariot för 35-åringen, då klubben redan lagt ett förslag på förlängning på bordet.

"Vill stanna på toppen"

Sedan skadan har det dock spekulerats i att hans tid i England är över och att en flytt till den amerikanska ligan MLS skulle vara mer troligt. Men Zlatans agent Mino Raiola berättar nu att hans klient helst av allt blir kvar i Manchester.

ANNONS

– Han vill stanna i England. Han vill stanna på toppen och om han märker att han kan vara en viktig pjäs för Manchester United så varför inte stanna där? Han kan vara viktig även för andra stora lag också, men jag tycker det är respektfullt att först prata med Manchester United och se vad alla parter vill, säger Raiola till talkSPORT.

"Massor med erbjudanden"

Raiola öppnar samtidigt upp för att det finns andra alternativ för Zlatan om de inte hittar en lösning med United.

– Vi har massor med erbjudanden och vi måste utvärdera dem. Han har haft en fantastisk tid i Manchester United och det är upp till klubben och mig själv att lösa framtiden. Men just nu är det viktigt att han återhämtar sig väl och sen får vi se, säger han.

ANNONS