Radja Nainggolan: Jag dricker 20 drinkar innan match

När tidigare chefen anklagade Radja Nainggolan för att dricka åtta enheter alkohol innan match var belgaren snabb att dementera.
– Jag dricker vanligtvis 20.

ANNONS
|

Han har en något stökig aura, den numera 34-årige Radja Nainggolan. Under sin tid som proffs – framför allt i italienska Serie A – blev han snart känd som en festprisse.

Så sent som i höstas blev han avstängd efter att ha rökt på avbytarbänken i en match för sin dåvarande klubb Royal Antwerpen.

Men det är alltså hans tidigare sportchef i Roma, Walter Sabatini, som lagt ut texten kring belgarens tid i klubben mellan 2014 och 2018. Sabatini menade nämligen att det inte var ovanligt att mittfältaren spelade match med åtta enheter alkohol innanför västen.

”Som barn led jag”

I en intervju med Gazetta Dello Sport – som Tipsbladet tagit del av – dementerar fotbollsstjärnan. Men på ett oväntat sätt, och med glimten i ögat.

ANNONS

– Jag ringde till honom och sa att åtta inte räcker. Jag dricker vanligtvis 20 drinkar innan jag går på planen.

Stjärnan förklarar vidare grunden till sin alternativa fotbollslivsstil – minst sagt ovanlig i dagens renlevnadsideal inom sporten.

– Som barn led jag. Min familj var fattig och jag gjorde stora uppoffringar för att bli fotbollsstjärna. Så nu tänker jag inte sluta leva. Jag har dessutom fått en fysik nu som inte påverkas av sättet jag lever på.

Radja Nainggolan är numera tillbaka i Italien, och återfinns i Spal i Serie B. Han har ett 30-tal matcher för belgiska landslaget på meritlistan.

LÄS MER:Rökte på avbytarbänken – nu fimpas profilen

LÄS MER:BBC: Arbetar med att lösa Lineker-konflikt

ANNONS