Qvidings succétränare lämnar – intressant för Öis

Han har fört Qviding till division 1 via två raka seriesegrar. Nu lämnar Robert Vilahamn klubben. Enligt uppgifter till GP är han istället intressant när nu Örgryte tittar närmare på ny tränare nästa säsong.

ANNONS
|

Tränarjobbet i Örgryte är som en saftig köttbit i ett hav fyllt av hajar. Hajarna, i det här fallet lokala lediga fotbollstränare, cirkulerar hungrigt runt bytet utan att någon riktigt får napp. Namn som Mikael Stahre, Håkan Ericson och Martin Pringle har alla dykt upp i diskussionen om att ta över efter Thomas Askebrand, vars kontrakt går ut efter säsongen.

Nu kan ytterligare ett namn slängas in i den mixen. Det är Qvidings tränare de senaste två åren, Robert Vilahamn, som enligt uppgifter är ett namnen Sällskapet funderar på.

Efter en spelarkarriär som tog honom till bland annat IFK Göteborg, FC Trollhättan och Bodens BK var Robert Vilahamn aktiv som tränare i Kungälvsklubben Ytterby i flera år. Därefter hade han en sejour i Örgrytes akademi innan han säsongen 2018 tog över Qviding, som tvingats flytta ner till division 3.

ANNONS

"Har märkt av intresse"

De två åren som följt kan inte ses som något annat än en framgångssaga. En serieseger i division 3 följdes upp av ytterligare en förstaplats i division 2 i år. Återkomsten till division 1 säkrades med en 6-0-seger mot Eslöv på Valhalla.

– Vi fick till helheten under hösten och vi vann i stort sett varje match. Det var otroligt rolig i höst, säger Robert Vilahamn.

LÄS MER:Qviding besegrade Eslöv och toppar nu tabellen

Flera av Qvidings spelare har scoutats av elitklubbar i Göteborg – och det intresset har även spillt över på deras tränare Robert Vilahamn.

– De har tyckt att det har sett bra ut. Jag har märkt av ett intresse från klubbar högre upp, säger han.

LÄS MER:Robert startade skola i Uganda – med stöd av göteborgsklubbarna

Måndagen efter det att seriesegern säkrades berättade Robert Vilahamn för spelartruppen att han inte följer med laget upp. Ett civilt heltidsjobb kombinerat med kvällsträningar har blivit för mycket och tanken var från början att ta ett sabbatsår under 2020. Men enligt uppgifter till GP är han ett av namnen som intresserar Örgryte för jobbet som huvudtränare nästa säsong.

– Jag kan inte kommentera någonting mer än att jag slutar i Qviding. Om jag tar ett tränarjobb så ska det vara på heltid, men jag kan inte kommentera någon klubb, säger Robert Vilahamn.

ANNONS

LÄS MER:Pringle var nära Gais – har nu träffat Öis

Enligt källor till GP är fortsatt några av namnen det har rapporterats om tidigare, med Martin Pringle, Mikael Stahre och Håkan Ericson, huvudspåren för klubben.

ANNONS