Qviding utsedd till Årets Idrottsförening

Qviding FIF valde att spela i regnbågsfärger och lyfta HBTQI-frågor.
Nu har Göteborgsklubben utsetts till Årets Idrottsförening under Årets Eldsjäls-gala.
– Vi vill finnas för alla, säger Kristoffer Pilmalm, akademiansvarig.

ANNONS
|

2019 lanserade Qviding FIF ett nytt bortaställ med regnbågsfärger, ett år senare meddelade man att man blivit HBTQ-certifierad.

Nu har en av Västsveriges största idrottsföreningar prisats för sitt engagemang. Under galan för Årets Eldsjäl på Cirkus i Stockholm utsågs Göteborgsklubben till Årets Idrottsförening. Priset fick Pilmalm, som representerade föreningen på plats, ta emot från fotbollsikonen Nilla Fischer och Riksidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Bergh.

– Regnbågsfärgerna betyder jättemycket för oss. Vi vill finnas för alla. Ta ett större ansvar mot andra föreningar, säger Pilmalm om utmärkelsen.

Qviding fick, utöver äran, 15 000 kronor för sin finalplats och nu ytterligare 50 000 kronor för vinsten.

ANNONS

Motivering: Därför är Qviding Årets Idrottsförening

”Inom en idrott med en tung manlig och heteronormativ historia verkar den här klubben, genom ledarutbildning, för att säkerställa ett inkluderande ledarskap som välkomnar alla. Med regnbågsfärgerna synliggör och tydliggör de att hbtqi är en fråga för alla. Årets vinnare utmanar på så sätt machokulturen och visar vägen för en inkluderande idrott- på riktigt- där alla oavsett sexuell läggning och könsidentitet kan känna sig välkomna och må bra”.

LÄS MER:Qviding byter till regnbågsfärgat

LÄS MER:Qviding FIF bär regnbågen på matchställen

LÄS MER:Nybörjare möter fotbollsnördar i Qviding FIF

ANNONS