PSG rasar efter Mbappé-beskedet

Kylian Mbappé är den senaste i raden av PSG-spelare som testat positivt för covid-19. Nu riktar klubbens sportchef kritik mot hur det franska fotbollförbundet hanterat situationen.
– Det är oacceptabelt, det är brist på respekt att aldrig tala med klubben, säger han.

ANNONS
|

Under måndagen kom nyheten att PSG:s Kylian Mbappé testat positivt för covid-19 och skickats hem från den franska landslagssamlingen.

Nu rasar Paris Saint-Germain mot hur det franska fotbollförbundet hanterat fallet.

LÄS MER:Kylian Mbappé har testats positiv för covid-19

Enligt sportchefen informerades inte klubben innan Mbappé skickades hem och PSG nåddes av informationen om att 21-åringen testat positivt för covid-19 via media och inte genom landslaget.

– Det är oacceptabelt, det är brist på respekt att aldrig tala med klubben. De publicerade ett uttalande och skickade hem spelaren, men ingen från förbundet har pratat med oss. Vi har nu bara pratat med Mbappé själv, säger PSG:s sportchef Leonardo till RMC.

ANNONS

PSG har redan flera spelare som testat positivt för virussjukdomen. Neymar, Angel Di Maria, Leandro Paredes, Keylor Navas, Mauro Icardi och Marquinhos har alla testat positiv.

Paredes, Neymar och Di Maria testade alla positivt efter att ha semestrat tillsammans på Ibiza efter Champions League-finalen.

Mbappé avgjorde matchen mot Sverige i lördags.
Mbappé avgjorde matchen mot Sverige i lördags. Bild: JOHANNA LUNDBERG

Påverkar inte Sverige

Beskedet om Mbappés positiva test kom bara två dagar efter att han sänkt Sverige i Nations League-premiären i lördags med matchens enda mål.

Den svenske landslagsläkaren Anders Valentin kommenterar vad det betyder för det svenska landslaget, som ställs mot Portugal på tisdagskvällen:

”Att Mbappé testat positivt för Covid-19 nu betyder inte nödvändigtvis att han var smittsam i lördags, då han ju dessutom var testad negativ inför matchen. Det betyder inte ens säkert att han är smittsam nu. Risken att bli smittad av covid-19 finns framförallt vid långvarig kontakt inomhus, och som bekant är det ju nästan omöjligt att få långvarig kontakt med Mbappé utomhus under en fotbollsmatch. Sålunda bedöms risken att någon av våra spelare skulle ha smittats i samband med matchen som mycket låg. Hela den svenska truppen har dessutom testat negativt inför kommande match, alla är symtomfria och mår bra”, sa han i ett uttalande under måndagen.

ANNONS