Priset för Messis servett: Tre miljoner kronor

Lionel Messi var 13 år gammal när han anslöt till FC Barcelona.
Underskriften gjordes på en servett.
Nu auktioneras pappersbiten ut för tre miljoner kronor.

ANNONS
|

Flera cup- och ligatitlar. Mängder av individuella priser och alltjämt ofta rankad som en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Få har en lika framgångsrik karriär som Lionel Messi – och allting började på en liten pappersbit för 23 år sedan.

FC Barcelonas dåvarande chefscout ,Carles Rexach, och rådgivare Josep Minguella träffade Messis tidigare agent, Horacio Gaggioli, på en tennisklubb i Barcelona för att diskutera tonåringens framtid. När parterna kommit överens undertecknade de sina namnskrifter på en servett – och resten är som man säger, historia.

Messis agent vid tidpunkten har behållit pappersbiten sedan dess. Nu auktioneras servetten ut där budgivningen startar på 300 000 dollar, vilket motsvarar cirka tre miljoner kronor.

ANNONS

– Det må vara en pappersservett, men det är världens mest kända servett som innebar början av Lionel Messis karriär. Det förändrade Messis liv, framtiden för FC Barcelona och är fundamental på det sättet att det har gett flera magiska fotbollsögonblik till miljontals supportrar runt om i världen, säger Ian Helling, chef för auktionsfirman Bonhams New York, i ett uttalande.

Auktionen kommer att pågå 18–27 mars, och den riktiga servetten kommer man kunna bevittna på en utställning som har premiär i New York innan utställningen går vidare till Paris och London.

LÄS MER:Xavis bittra avsked från FC Barcelona: ”Kämpar emot allt varje dag”

LÄS MER:Paketet från NHL fick Simon i Grunden att brista ut i tårar

LÄS MER:Messi och Suárez dominerade

ANNONS