Pontus Dahlberg återvänder till IFK Göteborg

Nu är det i hamn – Pontus Dahlberg återvänder till IFK Göteborg.
Kontraktet är tecknat till 2026.
– Det är i Blåvitt jag vill vara, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

– Det känns som helt rätt steg för mig att ta, säger målvakten vidare i samband med presentationen.

Dahlberg såldes 2018 till dåvarande Premier League-laget Watford i en affär som uppgavs vara värd motsvarande 35 miljoner svenska kronor. Men tiden i England gav inte särskilt mycket speltid.

Han lånades ut flera gånger. Båda inom landet (Gillingham och Doncaster Rovers) och till Nederländerna (Emmen).

Det allra första lånet gick tillbaka till Blåvitt – och 2020-2021 dök han upp i BK Häckens färger.

I båda klubbarna var han framgångsrik, men när han nu återvänder till Sverige på permanent basis faller valet på IFK Göteborg. Det bekräftas under torsdagen.

ANNONS

”I Blåvitt jag vill vara”

– Det är i Blåvitt jag vill vara. Det är här jag vill fortsätta utvecklas och jag vill vara med och ta mitt lag upp till toppen igen. Varje tillfälle jag har fått har jag varit på Kamratgården för att bygga upp mig och jag har hållit tät kontakt med flera personer i klubben sedan dagen jag lämnade. Det känns väldigt bra att komma hemma på riktigt, säger han till klubbens hemsida.

I presentationen skriver Blåvitt att Dahlberg avslutat sitt avtal med Watford förra veckan, därmed ansluter han utan övergångssumna.

– Utan att gå in på några detaljer i själva avtalet kan jag konstatera att det har varit en mycket bra dialog och förhandling. Watford har värnat om Pontus utveckling under åren han har varit hos dem och de önskar honom allt det bästa i framtiden. Vi i IFK Göteborg är väldigt glada över att den framtiden finns hos oss, säger klubbdirektör Håkan Mild.

Dahlberg debuterade i IFK Göteborg som 17-åring, och har sedan tidigare 55 A-lagsmatcher med klubben på sitt cv.

Denna gång får han slåss med främst Warner Hahn om förstatröjan – Hahn som hyllats för sina insatser sedan han blev blåvit inför denna säsong.

LÄS MER:Fem punkter efter IFK Göteborgs seger mot Varberg

LÄS MER:IFK Göteborgs framgångsrecept – spelarna om nya lyftet

LÄS MER:IFK Göteborg vann mot Varberg – efter Bergs dubbla fullträffar

ANNONS