Pojke attackerad vid fotbollsmatch

I anslutning till en herrmatch i division 5 mellan Kärra Kif och Kode IF på fredagskvällen blev flera supportrar till Kode attackerade och en pojke i tolvårsåldern ska ha blivit slagen.

ANNONS
|

Magnus Gunnergård, ordförande i Kode IF, var inte själv på plats på matchen men berättar att pojken ska ha blött från näsan eller munnen och att han klagat på ont i nacken.

En video som GP tagit del av visar hur ett par större killar jagar efter några yngre pojkar och slår en av dem till marken innan de vänder och springer från platsen.

Jörgen Ahlman är styrelsemedlem i hemmalaget Kärra Kif och var på plats på matchen som representant från styrelsen. Han stod i kiosken under matchen och berättar om händelsen.

– Det var efter att matchen hade slutat och jag blev varse detta när det kom någon förälder som skyndade bort. Jag fick reda på att någon fått en smäll av någon på konstgräset bredvid. Jag sprang över till konstgräset och de pekade på några killar som sprang lite längre bort, som stuckit.

ANNONS

Enligt de uppgifter som Magnus Gunnergårds fått av personer på plats ska de attackerande killarna ha varit i övre tonåren.

– Det jag har fått till mig är att de inte var vuxna utan äldre ungdomar.

Han berättar att den attackerade pojken tillhör en grupp pojkar som supportar klubbens herrlag på hemma- och bortamatcher.

– Det är killar som gillar fotboll och som har hittat förebilder i sitt närområde i stället för Messi och Ronaldo. De är ganska nedslagna nu och vill inte åka med på fler matcher. Vårt fokus nu är att få dem att fortsätta tycka att det är roligt och inte är en skräckupplevelse.

Uppmanar till polisanmälan

Magnus Gunnergård vet på lördagsförmiddagen inte om händelsen är polisanmäld men han säger att han har uppmanat den utsatta pojkens föräldrar att anmäla.

– Det är det enda sättet att få rätt på sådana grejer, säger Gunnergård.

Caroline Karlsson, presstalesperson på polisen region Väst, säger att polisen inte var på plats vid Klarebergsvallen, där matchen spelades, under fredagskvällen.

– Skulle det vara en pågående misshandel rycker vi ju ut, det verkar vi inte har gjort. Sen kan det vara anmält i efterhand och då ser jag inte det här, säger hon på lördagsmorgonen.

ANNONS

Hände på plan bredvid matchen

Klarebergsvallen, som förvaltas av Göteborgs stad, består av två planer och Jörgen Ahlman berättar att det mellan planerna finns ett galler.

– Det ett hål, en lucka i gallret, som inte fixats och där kan folk ta sig in gratis på matcher.

Han säger att det under kvällen spelades spontanfotboll på planen bredvid den där matchen mellan Kärra och Kode spelades och att det var i anslutning till den andra planen som de unga Kode-supportrarna ska ha blivit attackerade.

– Det är jättetråkigt, det är ju småkillar som försöker göra en jätterolig grej. Hade jag upptäckt det tidigare hade jag sprungit bort tidigare. Jag upptäckte det inte innan det var en mamma som kom in.

Han säger att man i Kärra Kif aldrig har varit med om något liknande och att man inte vet vilka de attackerande killarna är.

Jörgen Ahlman säger att han ska ta kontakt med kommunen om att hålet i gallret behöver lagas.

– Det hade inte hänt om den här luckan varit lagad, säger han.

Vidare säger han att han under lördagen ska ta kontakt med Kode IF och med föräldrarna till den slagna pojken.

– Det är en självklarhet. Jag ska höra av mig till Kode och kolla så att allt är lugnt.

ANNONS
ANNONS