Pia Sundhage talar ut: "Vill inte sluta så här"

I onsdags fick hon sparken som förbundskapten för det brasilianska damlandslaget. Nu ska Pia Sundhage vila sig i form och sedan förhoppningsvis hitta ett nytt jobb.
– Jag vill inte sluta så här, det känns tomt, säger hon till SVT.

ANNONS
|

Brasiliens fotbolls-VM blev en stor besvikelse. Efter fyra poäng på tre matcher tvingades de lämna mästerskapet redan i gruppspelet. Efter det var kritiken hård mot 63-åriga Sundhage och i onsdags fick hon sparken.

Nu har hon uttalat sig för första gången sedan det brasilianska fotbollsförbundet meddelade sitt beslut. Till SVT säger hon att det inte kom som en överraskning.

Letar efter nytt jobb

– Det är ju tufft, jag hade ju ett år kvar på kontraktet och hade väldigt gärna velat fortsätta med dessa fantastiska fotbollsspelare. Men jag hade det på känn, det var väntat. När man inte gör resultat får man ju kliva av, säger hon.

ANNONS

Sundhage berättar vidare att hon hoppas på ett nytt tränarjobb. Om det är utomlands eller i Sverige spelar ingen roll.

– Jag hoppas att det dyker upp något där jag får vara mycket på fotbollsplanen. Jag har saknat att stå på planen och prata om överlappningar, väggspel och avslut och sånt där. Så jag hoppas att det dyker upp något innan jag blir pensionär, säger hon.

LÄS MER:Klart: Sundhage får sparken

LÄS MER:Pia Sundhage uppges få sparken efter VM-fiaskot

LÄS MER:Sundhages fiasko: Brasilien ute ur VM

ANNONS