Pia Sundhage svarar på Nilla Fischers kritik i GP:s fotbollspodd

Pia Sundhage blev hårt kritiserad i Nilla Fischers självbiografi.
Nu uttalar sig den tidigare förbundskaptenen för första gången om den påstådda festkvällen, som Fischer skrev om i boken.
– Vi var glada. Vi hade vunnit mot Finland med 5–0, säger hon i GP:s podd Laul med vänner.

ANNONS
|

När Nilla Fischers självbiografi kom ut för ett par veckor sedan hamnade många av rubrikerna om Sveriges tidigare förbundskapten Pia Sundhage. Den tidigare landslagsstjärnan var tydlig med sin kritik mot Sundhages agerande.

Fischer tyckte att Sundhages taktiska direktiv lämnade en del i övrigt att önska, men hon var också kritisk till ledarskapet i stort. 38-åringen tog upp flera exempel där hon tyckte att förbundskaptenen särbehandlade spelarna utifrån vilken status de hade i truppen.

Hon beskrev också hur Sundhage, och några andra ledare, umgicks på en balkong sent in på småtimmarna under hemma-EM 2013. Fischer fick sömnen förstörd, det ska ha varit skratt och skrän, och dagen efter ska en hes Sundhage ha sagt att hon inte orkade hålla i träningen.

ANNONS

När Pia Sundhage gästar en VM-special i GP:s podd Laul med vänner, vill hon inte säga så mycket om Fischers bok och den kritik som framgått.

– Det här är Nillas sanning. Det är Nillas berättelse. Jag svarar så här: Jag har en annan berättelse, jag har en annan upplevelse och har ingen mer kommentar än så, säger Sundhage.

Kommenterar festkvällen: ”En glad kväll”

Hon har själv skrivit boken Att leda med glädje, som kom ut 2008. Men att skriva en till bok, där hon kan berätta sin egen upplevelse, verkar inte aktuellt.

– Nej, men jag skriver dagbok. Det är ganska roligt för jag har koll på hemma-EM 2013. Nästan varje dag har jag kommentarer på matcher, förberedelser och personer. Men det är för mig. När jag sitter där på gungstolen och ska läsa kommer jag kunna läsa om olika år som jag varit ledare.

De här händelserna som varit uppe i media nu, finns de med i dagboken?

– Ja, i min dagbok är det en annan berättelse.

Hon kommenterar även ”festkvällen” där Nilla Fischer hade svårt att sova.

– Vi var glada. Vi hade vunnit mot Finland med 5–0, och vi i ledarteamet var glada.

ANNONS

Var det en festkväll?

– Det var en glad kväll.

I poddavsnittet med Pia Sundhage pratar hon även om bland annat drömmen att vinna något med Brasiliens landslag, framtidstankar om att spela gitarr och rida, samt vad hon tagit med sig från sin långa spelar- och tränarkarriär.

LÄS MER:"Det är förkastligt helt enkelt"

LÄS MER:Tung Sundhage-kritik: "Elak mot enskilda spelare"

LÄS MER:Nilla Fischer: ”Tvingades visa könet under fotbolls-VM”

ANNONS