Peter Bronsman uppges vara på väg in i engelsk klubb

Peter Bronsman ser ut att lämna sin ordförandepost i Göteborg FC inom kort. Nu har cider-pampen planer på att gå in i engelsk klubb, enligt uppgifter till GP. Han säger själv att det inte finns någon sanning i uppgifterna.
– Sanningen i detta är noll, säger han.

ANNONS
|

Det är i kväll som allt avgörs när det kommer till Göteborg FC:s framtid. BK Häcken ska ha ett extrainsatt årsmöte där frågan om att ta över GFC:s verksamhet står på dagordningen. På torsdagen ska GFC:s medlemmar göra samma sak.

LÄS MER:Allt inför ödesmötet: Det här står på spel för Göteborg FC

Ordföranden Peter Bronsman kommer att lämna de nyblivna svenska mästarna om GFC blir en del av bollklubben från Hisingen. Det är han som genom många års sponsorskap tagit mästarna till att bli just mästare men nu ska hans intresse och engagemang i föreningen så sakteliga avvecklas.

Att lämna fotbollen helt ska Peter Bronsman dock inte göra. Enligt uppgifter till GP är det aktuellt att han ska gå in i en engelsk klubb i den högsta serien på damsidan. Detta var Sportbladet först att skriva om.

ANNONS

Sportbladet skriver att Bronsmans roll är okänd men att de ska finnas önskemål om att ta med sig personal från Göteborg FC.

LÄS MER:Spelarna i Göteborg FC hoppas på ett ja från Häcken

Peter Bronsman nekar

När GP når Peter Bronsman på onsdagen säger han att uppgifterna om att han skulle vara när att ta över en engelsk klubb inte är sanna.

– Jag har inget på gång i England. Det är hundra procent sant. Sanningen i det här är noll, säger han.

Övertagandet ska sättas i skenet av den stora marknad Storbritannien är för Peter Bronsmans företag Kopparbergs bryggeri. Företaget har en stark ställning sedan tidigare i landet och ett intåg i en fotbollsklubb skulle kunna spä på det ytterligare.

Klubben som ska vara aktuell är Reading FC, enligt uppgifter till GP. Peter Bronsman ska vara en av ett antal investerare som planerar att göra gemensam sak genom att satsa i klubben.

När Peter Bronsman får frågan huruvida Reading är klubben som är aktuell nekar GFC-ordföranden.

– Jag kan av hela mitt hjärta säga att jag inte ens har varit i Reading. Jag vet var det ligger, men det är för att tåget stannar där. Det finns ingenting i detta, säger han.

LÄS MER:Få medlemmar hos Göteborg FC när historiska beslutet ska fattas

ANNONS