Pernilla Wahlgren talar ut om AIK-kuppen under allsången

Mitt i sändningen av Allsång på Skansen passade Zara Larsson på att mima fram en hatramsa riktad mot AIK. Då kontrade programledaren Pernilla Wahlgren med en kärleksförklaring till klubben. Nu talar hon ut om ”AIK-kuppen”, som blivit en stor snackis i fotbollssverige.

ANNONS
|

– När vi repade sjöng Zara ”Åh vi hatar AIK”. Jag är ju en gammal AIK:are, så då tänkte jag att jag skulle sjunga ”Åh vi älskar AIK” i stället, säger hon i Fotbollsmorgon.

Det var Under Sareks låt ”Genom eld och vatten”, som Zara Larsson genomförde sin kupp. Låten har de senaste åren blivit en hatramsa riktad mot Solnalaget, och sekunden efter att publiken sjungit ”ska älska dig tills hjärtat slutar slå” ,vände sig Larsson mot kameran och mimade ”och vi hatar AIK”.

Men medan Larsson mimade sjöng Wahlgren högt och tydligt ”Åh vi älskar AIK”, framför en dryg miljon tittare i TV-soffan.

ANNONS

Hyllas av AIK-supportrar

Pernilla Wahlgren berättar att hon är AIK:are sedan barnsben men ingen aktiv supporter. Efter incidenten har hon fått mängder av uppskattning för att hon stått upp för klubben i direktsändning.

– Jag fick ett meddelande från en kompis, som sa att hela AIK:s forum var fullt av kärlek till mig. Som gammal AIK:are blir man bara glad, säger hon till Fotbollsmorgon.

LÄS MER:Bénie Traoré missar Häckens match mot AIK

LÄS MER:Stor padelanläggning har ansökt om konkurs

LÄS MER:Golftugget kan bli tv-serie

ANNONS