Per-Mathias Högmo.
Per-Mathias Högmo. Bild: FREDRIK VARFJELL

Per-Mathias Högmo ser ut att bli ny BK Häcken-tränare

Per-Mathias Högmo. 61-åringen ser ut att bli BK Häckens näste huvudtränare. Enligt uppgifter till GP är parterna nära en överenskommelse.

ANNONS
|

Ända sedan i mitten av maj, när det stod klart att Andreas Alm skulle lämna för danska Odense BK, har BK Häcken sökt efter en ny huvudtränare.

Flera namn har nämnts, svenska inte minst. Jens Gustafsson, Andreas Brännström och Marcus Lantz.

Det ser dock inte ut att bli någon av dem.

Under måndagsförmiddagen rapporterade FotbollDirekt att Per-Mathias Högmo bara är slutdetaljer ifrån en lösning med BK Häcken. Enligt sajten ska 61-åringen vara redo att tacka jag och resa till Sverige.

LÄS MER:Andreas Alm berättar: Därför bestämde han sig för att lämna BK Häcken

GP har nåtts av samma uppgifter. Parterna är nära en överenskommelse och om inget oförutsett händer kan Högmo komma att presenteras under de närmaste dagarna.

ANNONS

Även Aftonbladet och Expressen har tidigare rapporterat om Per-Mathias Högmo som en kandidat till tränarjobbet i BK Häcken.

Per-Mathias Högmo har lett lag som Rosenborg BK, Tromsö IL och Djurgårdens IF under sin tränarkarriär. Han har även varit förbundskapten för Norge.

Den senaste tiden har han dock arbetat som chef för det norska fotbollsförbundets topptränarutbildning.

GP har sökt BK Häckens sportchef Martin Ericsson och Per-Mathias Högmo utan resultat.

LÄS MER:Sarpsborg 08 FF om Mikael Stahre: Trodde BK Häcken skulle ringa

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS