Pepe spelade vidare med bruten arm i VM-kvartsfinalen

Den portugisiske stjärnan Pepe avslutade VM med lindad arm.
Nu kommer förklaringen till det hela:
Förbundet meddelar att mittbacken brutit armen under matchen.

ANNONS
|

Portugal målades upp som stora favoriter, man skulle bara städa av Marocko – sedan låg vägen mot VM-medalj öppen.

Men kvartsfinalen blev allt annat än det som portugiserna hoppats på. Det gick troll i anfallsspelet, det vanligtvis frejdiga landslaget hade svårt att skapa riktigt heta målchanser.

I andra delen av planen var marockanerna påpassliga. Ett sent mål i den första halvleken blev det enda i matchen, därmed var skrällen ett faktum.

Precis i slutet flyttades den portugisiske mittbacken Pepe upp för att buffla i offensivt straffområde. Han fick också en gyllene möjlighet att utjämna, men nicken gick utanför målramen. Efter att han tagit sig åt huvudet riktade han fokus mot sin bandagerade vänsterarm och grimaserade illa.

ANNONS

VM:s näst äldsta målskytt någonsin

Bandaget hade han fått från bänken en stund tidigare, att han skulle bytas ut såg inte ut att finnas i hans värld. Men kanske borde han ha övervägt det?

För ett dygn efter mötet kommer förklaringen till både bandaget och grimaserna. På förbundets hemsida meddelar Portugals landslag att Pepe åkte på en fraktur i armen under mötet.

Ett tråkigt avslut på ett tråkigt mästerskap för kultliraren, som hunnit fylla 39. Desto roligare att han blev målskytt i åttondelsfinalen mot Schweiz, någonting som gör honom till VM-historiens näst äldsta målskytt.

Fyra på listan är Gunnar Gren.

LÄS MER:Rigobert Song förklarar bråket med André Onana i läckt klipp

LÄS MER:Ronaldo efter VM-uttåget: "Gav aldrig upp"

LÄS MER:Cristiano Ronaldos flickvän Georgina Rodriguez till attack efter Portugals VM-uttåg

ANNONS