Örgrytes spelare jublar.
Örgrytes spelare jublar. Bild: KRISTER ANDERSSON

Pengaregn över Örgryte

Örgrytes kassakista har fyllts på. Bland annat tack vare Häckens försäljning av Alexander Jeremejeff.

ANNONS

Efter en tid med uppgifter och rykten blev Alexander Jeremejeffs övergång från Häcken till tyska Dynamo Dresden officiell under tisdagen.

Enligt uppgifter till GP landade övergångssumman på en bit över tio miljoner kronor, det var där Jeremejeffs utköpsklausul låg.

En hel del pengar till Häcken därmed.

En hel del pengar även till Örgryte.

Eftersom Jeremejeff tillhörde klubben 2006–2013 har de rätt till solidaritetsersättning. Totalt handlar det om över 300 000 kronor, erfar GP.

– Det är klart att vi vet att delar av övergångssumman är så kallad solidaritetsersättning som vi har rätt till. Det är pengar som vi inte har budgeterat med, ett ytterligare tillskott till föreningen, säger klubbchef Niklas Allbäck som inte vill kommentera några summor.

ANNONS

"Ekonomin är bättre än på längre"

Förutom Jeremejeff-pengarna har Örgryte fått stora bidrag till supporterinsamlingen #rödblåframtid under de senaste dagarna.

I lördags var totalsumman 263 535 kronor. Under onsdagsmorgonen närmare 420 000.

– Vi har fått en bra skjuts det senaste dygnet, konstaterar Niklas Allbäck.

– Det är fantastiskt att se engagemanget som finns hos Öisarna, att kampanjen har fått en sådan fart.

Hur mår klubbens ekonomi just nu?

– Bättre än på väldigt länge, men vi har fortfarande utmaningar. Vi kan inte släppa blicken från det. Vi måste fortsätta jobba konsekvent och långsiktigt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS