Pehrsson i ordbråk med arga Kalmarfans

Ett 20-tal Kalmarsupportrar stannade kvar på läktaren efter förlusten mot Falkenberg och krävde att få prata med Kalmars tränare Magnus Pehrsson. Han kom ut – och det slutade med väldigt upprörda känslor från båda håll. En skrikande Pehrsson stormade till slut av planen.

ANNONS

Kalmar har haft en tung säsong och det tidigare så starka hemmalaget har bara tagit tre segrar hemma under säsongen. Frustrationen på läktaren har varit stor och nådde sin kulmen efter att Kalmar släppt in 2–3 i matchens sista ordinarie minut mot Falkenberg.

Många upprörda supportrar ville ha svar från tränaren. Magnus Pehrsson gav sig ut på planen igen, men något lugnt samtal blev det inte. Supportrarna skrek hårda ord mot Pehrsson som ilsknade till ordentligt och skrek tillbaka. Det gjordes utfall från båda håll och Pehrsson fick nästan hållas tillbaka.

Pehrsson ville inte prata med pressen efter matchen utan skickade assisterande tränaren Jesper Norberg till presskonferensen.

ANNONS

– Jag tycker det är tråkigt. Vi gick ut av respekt, men det var många förfriskade människor där ute. Det blir en massa skrik bara, säger Norberg.

Han menar att det inte vara några hårda ord från tränare Pehrssons sida.

– De (supportrarna) förstår att spelarna gör sitt yttersta och han sa att vi som jobbar med laget jobbar dygnet runt för att göra det bästa för Kalmar FF, menar Norberg.

Kalmar har Sirius i sista omgången och ändå allt i egna händer. Seger där och Kalmar spelar i allsvenskan även 2020.

ANNONS