Paulson korsbandsskadad – blir borta länge

Öis-kaptenen Daniel Paulson klev av med en befarad allvarlig knäskada under lördagens match.
På måndagen bekräftar läkaren Lasse Petersson att det handlar om en korsbandsskada.
– Jag har fortfarande svårt att se att det har hänt, säger Paulson.

ANNONS
|

Det var i matchen mot Halmstad som Örgrytes lagkapten Daniel Paulson tvingades kliva av med smärtor i knäet. Man befarade genast att det kunde handla om en korsbandsskada, och efter närmare undersökningar slår nu läkaren Lasse Petersson fast att så är fallet.

– Det är en främre korsbandsskada. Den kan vara partiell eller total, det vet vi inte, men det är en instabilitet i knäet som vi måste vara noggranna med.

Har korsbandet gått av?

– Ja, och det är en blödning i leden också. Han roterade på stödjebenet när han belastade det, säger Petersson.

Paulson kommer nu att genomgå fler undersökningar, och sedan opereras.

ANNONS

– Jag tror att det är en ganska allvarlig skada, men vi vill ha fler dokument innan vi bestämmer behandlingen. Vi vill ha bättre översikt över vilka andra skador som kan finnas innan vi planerar ingreppet.

Korsbandsskador tar vanligen lång tid att rehabilitera, och så lär bli fallet även denna gång.

– Det blir en längre konvalescens, ja, säger Petersson.

"Panik när jag hörde klickljudet"

Skadan är Paulsons andra allvarliga under karriären. Den första kom 2015, också på Örjans Vall.

– Det är väl en otursarena ... Då bröt jag ett ben ovanför foten, i ankeln. Det var i en av de första omgångarna och jag var väl borta till sommaren. Det är den enda riktiga skada jag har haft. Så, surt att det händer nu, säger han.

Hur upplevde du smällen?

– Jag hörde hur det klickade till. Jag förstod att det inte skulle vara helt bra. Jag fick lite panik när jag hörde klickljudet från knäet. Då förstod man ganska snabbt att något gick sönder.

Paulson fortsätter:

– Det är tungt. Jag har fortfarande svårt att se att det har hänt, att förstå vad det innebär. Det tar en stund innan man fattar vad det betyder. Men det är många som har kommit tillbaka från korsbandsskador, så det är inte över. Men en lång rehab väntar.

ANNONS

Exakt hur lång den blir återstår att se.

– Jag hoppas att inte hela nästa år är kört. Målet är att komma tillbaka så snabbt som möjligt. Det är svårt att säga vad det innebär i tid innan man ens vet exakt vad det är. Det känns bara dumt att spekulera.

ANNONS