Paulos Abraham om att möta AIK – i den blåvita tröjan: ”Vi får se hur jag blir mottagen”

Paulos Abraham slog igenom i AIK. Nu möter han sitt gamla lag – men i den blåvita tröjan. Då berättar han om känslorna inför och stödet från AIK-profilen som hjälper honom dagligen.
– Jag kommer göra allt för att vi ska vinna, säger han.

ANNONS
|

Få det senaste om IFK Göteborg – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ IFK Göteborg och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Blåvitt.

Klicka här för att följa IFK Göteborg.

Mötena mellan IFK Göteborg och AIK brukar alltid innehålla lite extra känslor. Det är två rivaler som drabbar samman och för Paulos Abraham blir det än mer speciellt. För nu ställs han mot klubben där han slog igenom.

Klubben som gav honom utlandsäventyret.

Klubben han ville spela för som liten efter att ha sett förebilderna Martin Mutumba och Robin Quaison.

– Jag såg upp till Mutumba först men framförallt Robin. Det var speciellt att spela där med tanke på att jag såg upp till dem, men det är inte djupare än så egentligen. Jag har trivts väldigt bra här i Göteborg, säger han och fortsätter:

ANNONS

– När man växte upp såg vi bara Robin och Martin som var två förortsbarn som spelade i allsvenskan. Det vara bara där man såg det. Nu finns det folk överallt i många olika klubbar från förorter.

Hur ska det bli att åka upp dit igen?

– Det kommer bli väldigt, väldigt kul att vara där. I slutet av dagen är det bara en till fotbollsmatch så det är ingen idé att sväva bort för mycket i tankarna.

Har du några du känner kvar i AIK?

– Jo, det finns några. En av mina närmaste vänner är Omar Faraj så det ska bli kul. Jag känner några i staben också.

Hur tror du att mottagandet blir?

– Vi får se hur det blir. Jag har inte tänkt supermycket på det och jag känner inget hat eller något sådant alls. Jag respekterar klubben och respekterar AIK men kommer samtidigt vara väldigt taggad och göra allt för att vi ska vinna.

Paulos Abraham hoppas bli förebild för de unga

Han föddes i Solna men växte upp i Stockholmsförorten Husby. Som liten fastnade Paulos för fotbollen för att det var roligt, men efter att ha sett förebilderna spela i allsvenskan blev det en dröm.

Han insåg att han också kunde nå dit.

ANNONS

Nu hoppas han att de unga idag ska kunna se på honom själv som en förebild.

– För mig är det där jätteviktigt. Jag vill att de unga ska våga drömma och om man ser andra som gjort den resan då ser man att det går. Man ser möjligheterna och vet att man kan ta sig långt, säger han.

Pratar varje dag med AIK-profilen: ”Nummer ett för mig”

Hans egna förebild var som sagt Robin Quaison.

En spelare som nått hela vägen till A-landslaget och haft en lång utlandskarriär. Han har även blivit något mer än ”bara” en förebild för Paulos Abraham. Duon är idag nära vänner och stöttar varandra dagligen.

– Jag har alltid frågat honom om vad jag ska göra ända sedan jag var liten. Han har varit nummer ett för mig när det kommer till fotbollen. Vi pratar nästan varje dag, säger Paulos.

Pratar ni varje dag, eller är det massor av sms?

– Nej, vi pratar varje dag. Han har verkligen lyckats med sin karriär och det finns mycket jag kan lära mig av honom.

Han kanske inte hjälper dig så mycket inför måndagens match, han brinner nog mer för AIK än för IFK Göteborg?

– Haha! Exakt ... det kanske inte blir lika mycket tips nu.

ANNONS

Matchguide: AIK–IFK Göteborg

Vad: Allsvenskan, elfte omgången.

Var: Friends Arena, Solna.

När: Måndag 19.10.

Tv/stream: Discovery+, Max och TV4 Play från kl 18.30.

Det gäller: Blytung seger för de blåvita senast mot Mjällby. Tre poäng och en klättring i tabellen som gör att de inte behöver tänka på nedflyttning här och nu. På andra sidan ett AIK som haft det tungt på sistone och åkt på flera smällar.

Läget i laget: Långtidsskadade är Pontus Dahlberg, Anders Kristiansen, Hussein Carneil. Emil Salomonsson närmar sig comeback men ser ut att vara tillbaka efter sommaruppehållet. Varken Arbnor Mucolli, Laurs Skjellerup eller Andreas Pyndt har tränat inför mötet med AIK och är osäkra kort. Mattias Johansson är en bit ifrån matchspel, samt Suleiman Abdullahi som tränar med laget men dock inte fullt ut.

LÄS MER:Ola Larsson om storklubbarnas intresse för Malick Yalcouyé

LÄS MER:Fem punkter från IFK Göteborgs seger mot Mjällby AIF

LÄS MER:IFK Göteborgs svar på skadekaoset – lägger locket på

ANNONS