Paulinho opererad i morse - kan missa flera matcher

Knäskada tvingade stjärnan till snabb operation. Oklart hur länge han blir borta.

ANNONS
|

Det var i matchen senast som HäckenstjärnanPaulinho landade fel och skadade knäet. Efter undersökningar visade det sig att det var menisken som tagit stryk och på torsdagsmorgonen opererades brasilianaren.

Enligt rapporter blir han bort minst tio dagar, men förmodligen längre.

- Det är en simpel operation, den tar 20 minuter och man plockar bort en liten skada från menisken. Det är väldigt olika hur snabbt man kommer tillbaka, det finns vissa som spelar fotboll igen redan efter några dagar, men målet är några veckor, att han ska kunna spela i cupfinalen ( 5 maj), säger Häckens sjukgymnast Patrik Ghazarian.

Häckens trupp har varit mycket skadedrabbad i inledningen av årets allsvenska.

ANNONS

Bland annat opererades den unge talangenGustaf Berggren tidigare i veckan, även det för en meniskskada. På miittfältet saknar både Rasmus Schüller och veteranenMartin Ericsson. De två undersöktes på fredagen och fick lugnande besked: Ericssons bristning i låret visade sig vara lätt och Schüllers knäskada var ett lindrigt skadat ledband. Både blir borta några veckor, Schüller möjligen något längre.

Även Demba Savage ska MR-undersökas för en krånglande höft. Sedan tidigare är Kari Arkivuo och Alexander Jeremejeff skadade. Båda tränade på torsdagen, men är inte aktuella för fredagens möte med Östersund. Samma sak gäller för målvakten Christoffer Källqvist.

Tefu Mashamaite och Albin Skoglund är båda långtidsskadade. Det gör att hela nio spelare för tillfället är satta ur spel.

- Kollar man för tre veckor sedan så hade vi en eller tvåskadade, så det har ju dykt upp en massa nu samtidigt. Jag kommer göra en skadeanalys nu i dagarna och det man kan se är att ungefär hälften av skadorna är i princip omöjliga att skydda sig från. Det handlar om smällar, spelare som landat fel och så vidare. Sedan är det tre, fyra stycken som vi kanske hade kunnat göra något åt, men samtidigt är det akutskador och de är också svåra att göra något åt. Rena överbelastningsskador har vi egentligenbara haft "Krickan", (målvakten Christoffer Källqvist)och det är ju dem man jobbar mest för att förebygga, säger Patrik Ghazarian.

ANNONS

- Alla går framåt, och de flesta kommer säkert komma tillbaka i en klump. Men visst, att få så många skador samtidigt är inte optimalt.

Häckens sportchef konstaterar att man hade samma problem under förra årets säsongsinledning.

– En gång är ingen gång, två gånger är en gong-gong. Det behöver inte finnas något samband, men vi får naturligtvis kolla på om det är något i vårt säsongsupplägg som kan ha påverkat, säger han.

ANNONS