Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Paulinho nekas svenskt medborgarskap

Paulinho, 32, får vänta på sitt svenska medborgarskap. Migrationsverket avslog hans första ansökan.

I slutet av september kunde GP berätta att Paulinho hade börjat jobba för att bli svensk medborgare. En första ansökan till Migrationsverket skulle skickas in.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det hade varit en dröm för honom. Att representera Sverige där han har bott under en stor del av sin karriär, sa Paulinhos agent Reynaldo Leroux då.

Nu, lite mer än två månader senare, har svaret kommit.

Det blev negativt. Ansökan avslogs med hänvisning till regeln att du ska ha varit bosatt i Sverige under fem sammanhängande år för att bli svensk medborgare. Paulinho kommer nå upp i närmare fyra vid årsskiftet, han återvände till Häcken i april 2015.

"Paulinho kan göra den skillnaden"

Häcken-stjärnan och hans agent Reynaldo Leroux har redan överklagat beslutet.

– Jag var förberedd på detta så nu börjar själva arbetet med att förklara hur hans svenska medborgarskap kan påverka både honom och en hel generation. Vi har en spelare som inte är född i Sverige, men som vill spela för Sverige. Medan vi har svenskfödda spelare som utbildas i Sverige och väljer ett annat landslag. Paulinho kan göra den skillnaden för många talanger framöver, säger Reynaldo Leroux.

Paulinho själv har flera gånger betonat sin önskan att få representera Sverige.

– Jag har spelat här mer än halva min karriär. Sverige, Göteborg och Hisingen betyder jättemycket för mig. Jag bär alltid med mig Sverige och Göteborg. Det här är mitt andra land. Utöver att jag vill spela i landslaget så handlar det också om att jag och min familj trivs här. Vi vill kunna leva här efter karriären. Jag och min familj tänker väldigt mycket på det, sa han i en intervju med GP i början av november.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.