Patrik Wålemark.
Patrik Wålemark. Bild: CARL SANDIN

Patrik Wålemark på väg bort från BK Häcken

Patrik Wålemark, 20, är på väg att lämna BK Häcken. Enligt uppgifter till GP är talangen detaljer ifrån flytt till nederländska Feyenoord. Övergångssumman ligger på omkring 40 miljoner kronor.

ANNONS
|

Patrik Wålemarks karriär har gått spikrakt uppåt. Yttermittfältaren värvades av Häcken efter att han, som 18-åring, gjort succé i division 2 och Qviding.

Det stora hoppet upp till allsvenskan skrämde dock inte Wålemark som gjort succé ute på Hisingen. Detta har lett till att utländska klubbar har fått upp ögonen – och kanske till och med nappat?

Enligt uppgifter till GP är nämligen Wålemark bara detaljer från en övergång till Feyenoord i den nederländska ligan Eredivisie.

Väntas få bra betalt

GP har tidigare rapporterat att klubben har haft förhoppningar att kunna sälja Wålemark för 60-80 miljoner kronor.

Enligt vad GP erfar betalar Feyenoord dock ”bara” omkring 40 miljoner kronor. Det är ändå nytt transferrekord för Hisingsklubben, enligt GP:s uppgifter.

ANNONS

Enligt Sportbladet ska BK Häcken dessutom ha förhandlat in en bonus om en miljon euro (tio miljoner kronor) baserad på spelade matcher i Eredivisie och Feyenoords spel i Europa, samt en vidareförsäljningsklausul om 17,5 procent.

Senare under fredagskvällen bekräftade Feyenoords sportchef Frank Arnesen värvningen av Patrik Wålemark för Voetbal International. Kontraktet ska vara skrivet på 4,5 år.

LÄS MER:BK Häcken har nobbat ”historiskt” bra bud på Patrik Wålemark

GP har sökt BK Häckens sportchef Martin Ericsson och Patrik Wålemarks agent Fredrik Risp utan resultat.

ANNONS