Patrik Karlsson Lagemyr tvingas avsluta karriären

Patrik Karlsson Lagemyrs knäproblem sätter stopp.
Nu tvingas 26-åringen avsluta fotbollskarriären.
”Sirius Fotboll tackar Paka för hans tid i klubben och önskar honom lycka till i sitt nya kapitel.”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

ANNONS

Den 28 augusti 2022 blev Patrik Karlsson Lagemyrs sista match när han på Gamla Ullevi med Sirius mötte gamla hemmaklubben IFK Göteborg. I denna ådrog han sig, efter bara 20 minuter, den knäskada som slutligen sätter stopp för hans fotbollskarriär.

”Var skall man börja. Min fotbollskarriär är över. Efter många om och men så har jag tillsammans med läkare, specialister, fysios och närstående insett att det inte går mer”, skriver ”Paka” på X och fortsätter:

”Vi lyckades även om andra drömmar har krossats. Fan vad kul vi har haft. Tack till min moderklubb BK Häcken, IK Sirius och IFK Göteborg. Känns ändå bra att sluta cirkeln på Gamla Ullevi”.

ANNONS

Karriären innehåller, utöver knäskadorna, 16 mål, tolv assist och över 100 matcher för Blåvitt. Den första i en träningsmatch mot norska Sarpsborg 2015, den allsvenska debuten gjorde han året därpå hemma mot Kalmar.

Höjdpunkten kom 2020 när han i svenska cupens final mot Malmö FF satte kvitteringen i den 86:e matchminuten. Blåvitt kunde sedan spela hem pokalen i den efterföljande förlängningen.

Skaderiskerna genetiska

Men det går inte att sammanfatta ”Pakas” karriär utan att nämna skadorna. Han har varit väldigt olycksdrabbad genom åren och fått tillbringa lång tid borta från planen. Bland har han drabbats av tre korsbandsskador, två knäskålsfrakturer och en ljumskskada.

Men det finns en delvis logisk förklaring.

– Efter senaste operationen fick jag reda på det av en läkare. När jag vaknade, småhög och lite borta, sa han att ”jag förstår att du har dragit korsbandet igen, jag ser det på dina värden”. Jag har helt enkelt varit så mycket skadad på grund av genetiska grejer. Tufft att höra, men framför allt jäkligt skönt, säger han till Expressen.

Men nu håller inte kroppen längre, och den senaste korsbandsskadan blev sista spiken i kistan för fotbollskarriären för ”Paka”.

– Först och främst så känns det otroligt tråkigt och jobbigt att vara tvungen och ta de här beslutet. Men jag är för evigt tacksam för alla fina människor jag har mött och lärt känna under min tid i Sirius och i Uppsala. Spelare, tränare, anställda och supportrar – ni alla har varit fantastiska. Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv och det är både häftigt och läskigt på samma gång, men tack ännu en gång till er alla, säger han i ett uttalande.

ANNONS

”En karriär som tog slut alldeles för tidigt. Tack för alla fina stunder och ett stort lycka till framöver, Paka”, skriver IFK Göteborg på X.

LÄS MER:Patrik Karlsson Lagemyr om tårarna, smärtorna och framtiden

LÄS MER:”Paka” berättar om känslorna efter nya knäskadan

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS