Otäck smäll när Gais tog tre poäng

ANNONS
|

Gais: 1

Ängelholm: 0

Petrit Zhubi låg bakom Gais seger som lyfter laget upp till kvalplats. Med dryga tjugo minuter kvar fick han en perfekt passning av inhoppande Bobby Warshaw.

– Jag skriker på honom och går i djupet. Vet inte hur många gånger Peo (Ljung) har varit på mig om att jag måste springa snabbare än jag kan, så jag gjorde det. Så kände jag att han var på mig men jag skulle precis vika in framför, in i straffområdet, och där tog han kontakt, säger Petrit Zhubi.

När Gais och Ängelholm möttes precis före uppehållet var Zhubi vansinnig efter matchen över en utebliven straff. Den här gången tvekade inte domaren att blåsa.

ANNONS

– Jag vet inte om man kan säga att det blev rättvist nu. Men jag sökte inte straff, jag sökte revansch för mitt missade läge i första halvlek.

Andreas Drugge visade sin rutin när han kyligt satte 1–0 i målvaktens högra kryss. Ett förlösande jubel bland Gais-fansen, som såg en efterlängtad seger inom räckhåll. Och lite extra jubel efter att gaisarna slutit sig samman efter händelsen som chockat Gamla Ullevi 40 minuter tidigare.

Precis i inledningen av andra halvlek spelade Gabriel Altemark-Vanneryr en boll i djupled till Joel Johansson. Ängelholmsmålvakten Matt Pyzdorwski var först till bollen men Joel kom i sådan fart att han inte hann undvika kollisionen. Gais-anfallaren knockades över käken och slogs medvetslös.

– Han var medvetslös i ett par minuter men kunde andas. När han kvicknade till stod det rätt klart att det var käken. Han berättade själv att han inte kunde bita riktigt. Det kan vara en spricka i den, säger Gais läkare Mats Börjesson.

Han beskriver smällen som en knockout i boxning.

– Det blir en kraftig hjärnskakning. Nacken är vi inte så oroliga för, förutom käken visade han inga symptom. Men de kommer ju röntga huvudet också, på Sahlgrenska, säger Börjesson.

Joel Johansson kördes av planen i ambulans och tillbringade natten på Sahlgrenska.

ANNONS

Gaistränaren Peo Ljung såg den otäcka smällen från sidlinjen.

– Man ser saker och ting i ultrarapid. Jag tänkte på honom, inte situationen i övrigt. Han är en urgaisare – även om han har en brokig bakgrund – han passar perfekt in i Gais. Joel är en stöttepelare i det här laget, på planen men utanför den också, säger tränaren.

Hur länge Joel Johansson blir borta från fotbollsplanen återstår att se, men enligt Gais twitterkonto ska anfallaren under kvällen på Sahlgrenska ha sagt "Fan va gött att vi vann" och"Jag kan nog träna fullt imorgon".

Gais efterlängtade seger lyfte åtminstone på den värsta pressen. I alla fall för stunden.

– Det här var perfekt inför lördag. Laget är bra nu, försvaret är bra. Vi är på gång, säger Petrit Zhubi.

ANNONS