Oscar Wendt klar för IFK Göteborg

På måndagen stod det klart att Marcus Berg återvänder till IFK Göteborg. På tisdagen presenterades ännu en hemvändare: Oscar Wendt.
– Jag vill ta oss tillbaka dit där vi hör hemma, säger ytterbacken.

ANNONS
|

Listan på hemvändare i dagens IFK Göteborg kan göras lång. Där finns spelare som Jakob Johansson, Robin Söder, Tobias Sana, Sebastian Eriksson, Mattias Bjärsmyr, och Pontus Wernbloom.

Den listan kryddades med Marcus Berg under måndagen.

Ett dygn senare kan även Oscar Wendt läggas till där efter att vänsterbacken skrivit på ett kontrakt över 2022.

– Nu vill jag ge tillbaka till Blåvitt. Jag vill ta oss tillbaka dit där vi hör hemma. Det känns riktigt bra att få vara med på resan vi gör nu, säger han.

LÄS MER:Så kan IFK Göteborg ställa upp i sommar – med Oscar Wendt i laget

Han lämnade IFK Göteborg redan 2006 och har därefter hållit kontakten med klubben och ofta varit uppe på Kamratgården och tränat under somrarna.

ANNONS

– Det är nästan svårt att förstå att det har gått 15 år. Även om jag har varit borta länge så har jag alltid hållit kontakten och besökt Kamratgården så ofta jag kunnat. Blåvitt har alltid känts nära, säger Wendt.

Och nu är han blåvit igen.

– Han spelade ju i Champions League för ett par veckor sedan och har tillhört ett topplag i Bundesliga över en längre tid och visat att han står sig väl mot de bästa spelarna. Om han bara hade velat så hade han haft fler landskamper på sitt CV också, säger sportchefen i IFK Göteborg, Pontus Farnerud.

LÄS MER:IFK Göteborg om värvningen av Marcus Berg: ”Gör att vi kan blicka uppåt och framåt”

Det har varit på gång ett tag?

– Ja, vi har pratat med Oscar under en längre tid. Bollen har lite legat hos honom men nu var det dags.

IFK Göteborg satsar: ”Ta oss tillbaka till toppen”

Redan i december sa dåvarande klubbdirektören, Max Markusson, att IFK Göteborg nu kunde satsa inför nästa säsong. Ett par månader senare har Simon Thern, Marek Hamsik, Marcus Berg och Oscar Wendt skrivit på för klubben.

– Vi vill alltid vinna fotbollsmatcher och självklart vill vi vinna allsvenskan och ta SM-guld. Det är den största drivkraften vi alla har här i föreningen. Med både ”Mackan” och Oscar får vi in två extremt tävlingsinriktade och målmedvetna spelare som kan hjälpa oss ta oss tillbaka till toppen och fajtas, säger Pontus Farnerud och fortsätter:

ANNONS

LÄS MER:Sagan om Fikagänget – och dess återkomst?

– Sen är det få lag som går från tolva till att vinna SM-guld.

Med de här spelarna in så känns det ju som att ni satsar för guld redan i år?

– Det kommer du inte få mig att säga ... men vi vill vinna varje fotbollsmatch vi spelar och komma så högt upp det går.

LÄS MER:Wernbloom och Bjärsmyrs jubel över Berg-värvningen: ”Helt perfekt”

Att samtliga av hemvändarna passerat 30-strecket och därmed inte har jättelånga karriärer framför sig är inget som oroar Pontus Farnerud.

– Jag ser inga problem med det. Vi arbetar utifrån att truppen ska bestå av 50 procent av akademispelare. Vi lyfte upp Oscar Vilhelmsson förra veckan och vi har sju spelare födda på 00-talet. De här spelarna vi har tagit hem nu ... deras ålder är inget problem. Även om de inte är här i fem-tio år så kommer vi få en långsiktig utväxling som förhoppningsvis kan ta oss till den nivån vi vill vara på, säger han.

LÄS MER:Marcus Berg klar för återkomst i IFK Göteborg

ANNONS