Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Orovics nya roll i Utsikten – blir manager

Stefan Rehn var överens med Utsikten om en förlängning men gick skilda vägar med klubben. Nu står det klart att Bosko Orovic kliver in som manager för klubben.

Tidigare i vintras berättade Stefan Rehn för GP att han och Utsikten var överens om en fortsättning över de två kommande säsongerna. Det blev dock inte verklighet – även om parterna där och då var överens.

Efter det gick Stefan Rehn ut och kritisterade den satsning som Utsikten ville göra.

– De här nya krafterna som kom in lovade guld och gröna skogar och att vi skulle ta oss upp i allsvenskan. Det blev inte alls så. De började att hitta andra vägar som vi inte kände oss bekväma i, varken jag eller Peter. Sättet som de har skött det här på är inte bra. Det skulle ha gjorts i november och då kunde de lägga fram hur det såg ut. För mig är ett muntligt kontrakt ett skriftligt kontrakt. Sen försvann ju Peters avtal helt och då blev det svårt för mig. För mig är det viktigt att ha respekten för varandra om man ska jobba tillsammans. Jag tror inte att man är starkare än sin svagaste länk. Jag tänkte direkt att om ni inte känner förtroende för oss så är det bättre att vi slutar ... då var det bättre att vi tackar nej till förslaget, sa han då.

Nu står det klart hur Utsikten löser tränarrollen. För Bosko Orovic som i december blev sportchef i klubben får nu en managerroll istället.

– Vi är såklart väldigt glada och stolta över att vi kunnat knyta till oss Bosko Orovic som manager för att jobba ihop med Daniel Karlsson i en chefstränarroll. Arbetet har inte varit helt enkelt då Bosko kom till Utsikten för att vara sportchef och jag skulle assistera honom i den rollen. Bosko har trivts väldigt bra med det och har inte haft några tankar på att träna något lag under 2020, säger sportchefen Martin Viggeborn i en kommentar till klubbens hemsida.

Enligt klubben kommer Bosko Orovic att vara med på två av lagets träningar i veckan och alla matcher. Den dagliga verksamheten ska dock skötas av Daniel Karlsson.

Utsiktens tränarstab

Manager:

Bosko Orovic

Chefstränare:

Daniel Karlsson

Assisterande tränare:

Martin Smedberg-Dalence

Målvaktstränare:

Jan Sivertstrand

Fystränare:

Jarkko Kortelainen

Sjukgymnast:

Petra Lundquist

Materialförvaltare:

Janne Hurtig och Jan Malm

Analys/Klipp/redigerare:

Mikael Hedlund

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.