Örgrytes segersvit bruten – föll mot Landskrona

På tilläggstid släppte Öis in målet som betydde förlust mot Landskrona.
Tre minuter tidigare träffade Linus Tagesson ribbans undersida.
– Det känns inte så bra, säger han efter att lagets segersvit brutits.

ANNONS
|

En knapp vecka efter derbyt mot Gais och lagets tredje raka inkasserade seger intog Öis Gamla Ullevi i nationaldagssolen. Om det var vindstilla på läktaren var det åtminstone ett lag med vind i seglen nere på planen.

Öis klev därför in i mötet med Landskrona med självförtroende. Tonen sattes redan i den tredje matchminuten när Isak Dahlqvist sprintade till sig ett friläge. Tio minuter senare hade Noah Christoffersson haft dubbla jättelägen, det ena efter laget likt Ferry Svan på en timmerstock sågat sig igenom ett uppställt Landskrona.

Det fortsatte så – hela den första halvleken kändes som en transportsträcka till ett rödblått ledningsmål. Men det kom aldrig, i halvtid var det alltjämt mållöst.

ANNONS

– Vi gör en jättebra första halvlek där vi ska leda. Speciellt jag ska göra mål, säger Isak Dahlqvist och får medhåll av tränare Jeffrey Aubynn.

– Jag tycker att vi borde leda med både 1- och 2–0. Matchplanen sitter som den ska. Vi får effekt i vår press som vi pratat om. Vi vinner bollar i tid och otid och skapar mängder med målchanser. Där måste vi vara mer kliniska och mer resoluta och tydliga. Det är vi inte, säger han.

– Det är tungt, såklart att vi inte får in bollen. Det känns inte bra men vi måste kunna bibehålla den känslan och gå ut med samma intensitet i allt vi gör. Även om det står 0–0 på tavlan måste vi fortsätta. Vi gör inte det i dag – då blir det så här, säger Linus Tagesson.

”Där är vi för snälla”

Den andra halvleken såg helt annorlunda ut. Öis var inte uselt på något sätt men Landskrona fick under långa perioder äga spelet.

– Jag tycker att vi blir lite trötta och lite passiva. Vi har ”Pålle” (Daniel Paulson) som kommer från en sjukdomskänsla och han blir trött. De tre centralt blir trötta. Det är en del av anledningen till att vi inte får den effekt som vi hade i första. Framförallt i vårt presspel och vårt försvar, säger Aubynn.

ANNONS

Match gled allt mer ur hemmalagets händer – men det var inte över för det. Under matchens sista fem ordinarie minuter hann inhoppande Mubaarak Nuh skapa såväl en sekvens där det skreks efter straff som att vara en tåspets från att peta ledningsmålet i nät. Som om inte det var nog träffade Tagesson från nära håll ribbans undersida i den 89:e matchminuten.

Men det ville sig inte – i stället kunde Landskronas David Edvardsson på passligt sätta segermålet i den andra tilläggsminuten efter en omställning.

– Det känns inte bra alls när du får det sammanfattat på det sättet. Jag ska göra mål där helt enkelt och vi ska leda. Sedan blir det så i slutet ... Det kan hända men det får inte hända, helt enkelt, säger Tagesson.

– Där är vi för snälla helt enkelt som tillåter dem att få den omställningen, säger Aubynn.

Förlusten är lagets första på hemmaplan, detta i vårsäsongens sista match på Gamla Ullevi. Dessutom betyder den att lagets tre matcher långa segersvit nu är bruten.

– Det är sjukt tufft när vi har haft så många bra matcher där vi vunnit. Jag tycker att vi gör en ännu bättre första halvlek i dag än i de matcherna. Det är sjukt tufft att inte få in målet i dag, säger Hampus Dahlqvist.

ANNONS

Aubynn vill hellre fokusera på prestationen.

– Den är väldigt, väldigt, väldigt bra i många delar av matchen. Jag tycker att det är en prestation som gör att vi är värda att vinna matchen, säger han.

Härnäst väntar Östersund borta innan laget tar sommaruppehåll.

Så startade Örgryte IS

(5–3–2): Mathias Nilsson – Linus Tagesson, Christoffer Styffe, Marcus Haglind Sangré, Anton Andreasson, Hampus Dahlqvist (Viktor Lundberg, 82) – Amel Mujanic, Isak Dahlqvist (Mubaarak Nuh, 85), Daniel Paulson (Jonathan Azulay, 70) – Noah Christoffersson, Hady Saleh Karim

LÄS MER:Öis vann derbyt mot Gais – Hady Saleh Karim stor hjälte

LÄS MER:Förklaringen till lyftet i Öis – mittbacksduon: ”Betytt jättemycket för oss”

LÄS MER:Öis snart ikapp Gais – trots grönsvarta succéstarten

ANNONS