Örgryte vann efter stort drama: "Det skönaste jag gjort"

Det blev en dramatisk tillställning när Daniel Sliper räddade tre poäng för Örgryte hemma mot bottenlaget Norrby IF. Mål i 89:e minuten innebar 2-1 hemma på Ullevi. – –Det här var nog det skönaste jag gjort, säger matchhjälten.

ANNONS
|

Hoppet skulle tändas, släckas för att sedan tändas igen för de Örgryte-supportrarna som kom till Ullevi för att se sitt lag spela hemma för första gången på över en månad. Dramatiken blev total när man tog emot gästande bottenlaget Norrby IF.

Det började lovande för Öis som, under inledningen av matchen, spelade en väldigt uppfinningsrik, offensiv och självsäker fotboll. Något som gav utdelning när nyförvärvet, tillika mittbacken, Petter Björlund kunde nicka in ledningsmålet efter en fin hörna av Skogh.

– Det var skithäftigt, jag har nog inte gjort mål på säkert tre-fyra år eller någonting, säger Björlund efter matchen.

I Ljungskile gjorde du ett mål på 107 matcher...

ANNONS

– Jag minns det, det var Degerfors borta. Så jag trodde inte det var sant när denna gick in.

Effektiviteten fattades

Men tappat initiativ och oförmåga att utnyttja chanserna ledde till en dramatisk avslutning. Kvitteringen kom efter en rejäl försvarstabbe när Örgryte hade offensiv hörna och tappade Gzim Istrefi som spelades fram fint av Leonard Pllana. Med endast fem minuter kvar att spela av ordinarie tid.

– Vi skulle ju ha avgjort redan det under första halvlek, men vårt problem är målskyttet och det vet vi. Redan under de första 15 minuterna skulle vi ha gjort både 2-och 3-0 på de chanserna vi har, säger tränare Marcus Lantz.

Sliper räddade tre poäng

Men även om det såg becksvart ut ett tag skulle ljusningen komma redan fyra minuter efter käftsmällen när nyförvärvet Hakeem Araba nickskarvar bollen fram till nyss inbytte Daniel Sliper som på håll kan skjuta stolpe in.

– Det här var nog det skönaste jag gjort, jag känner att jag hade lite chanser senast mot Helsingborg men fick inte dit dem. Men idag fick jag komma in och minst sagt bidra, säger matchhjälten.

ANNONS