Onsalas motstånd i cupen – mesta mästarna

Division 2-laget Onsala fick roligast – eller kanske tuffast – möjliga lottning i Svenska cupen. I augusti får man besök av självaste Malmö FF.
– Roligare än så kan det inte bli, säger klubbens manager Christoffer Gustafsson.

ANNONS
|

Med tre lag kvar i lottningen av andra omgången av Svenska cupen lästes Onsala BK upp. Lagets manager Christoffer Gustafsson följde med spänning vilka motståndarna skulle bli.

På nästa lapp lästes; Malmö FF.

– Äntligen! Jag blev väldigt glad. Vi har varit med i cupen förut men bara fått halvroliga lag. Det här var verkligen bingo. Jag tror att det är alla klubbars dröm att få spela mot ett sånt motstånd.

Och som grädde på det redan fluffiga moset får division 2-laget ha matchen på hemmaplan 18 eller 19 augusti.

– Jätteroligt. Det är en otrolig inspirationsmatch för våra pojkar. Bingo för klubben på alla sätt och vis, säger Christoffer Gustafsson.

ANNONS

Oklart hur många åskådare

Frågan är hur många åskådare man kommer kunna ta in, det beror naturligtvis på restriktionerna i samband med coronapandemin. I dagsläget vet man inte alls.

– Jag vet faktiskt inte. Vi får titta på hur många vi kan ta in och se över kapaciteten om vi har möjlighet att utöka den.

Drömmer du redan nu om att lyckas välta bjässen?

– Klart att man vill vinna. Man har alltid ett sånt fokus att försöka nypa dem. Klart att det blir en jäkla utmaning, men man kan inte gå in i en match utan tro på att kunna vinna den, säger Christoffer Gustafsson.

Lagkaptenen Gustav Lundgren är inne på samma linje:

– Man vill göra allt man kan för att störa dem på något sätt. Vi har inget att förlora så det är bara att köra på.

Malmösupportern får möta favoritlaget

26-årige Lundgren har varit Malmösupporter sedan barnsben, så för honom blir matchen ännu större än bara ett möte med en storklubb.

– Pappa är Öisare så det var jag också som liten, men när Afonso Alves gick från Öis till Malmö 2004 blev det att jag hängde med. Jag följer varje match och försöker komma ner och se dem någon gång per år. För mig är det här det bästa som kunde bli, det är fantastiskt roligt.

ANNONS

Vem blir häftigast att spela mot?

– Det hade varit kul att spela mot Ola Toivonen, men han är ju skadad. Det skulle vara kul att kunna säga att jag mött Anel Ahmedhodzic om han inte hunnit lämna då. Han kommer bli stor.

Även ett spännande Göteborgsderby går av stapeln, då division 1-klubben Utsikten tar emot BK Häcken.

Göteborgslagens matcher i svenska cupen

Utsiktens BKBK Häcken

Österlen FF–IFK Göteborg

Qviding FIF–Mjällby AIF

Onsala BK–Malmö FF

Vänersborgs IF–Gais

Mjölby AI FF–Örgryte IS

Matcherna spelas 18 eller 19 augusti.

ANNONS