Olivier Girouds tabbe om Zlatan Ibrahimovic i Champions League

Zlatan Ibrahimovic får inte spela för Milan i Champions League.
Det verkar inte lagkamraten Olivier Giroud ha koll på.
– Jag hoppas på att han är med på nästa lista, säger han till C More.

ANNONS
|

Milan spelade 0–0 mot Tottenham under onsdagskvällen, i och med att man vann det första mötet med 1–0 innebär det att laget är klart för kvartsfinal i Champions League.

Zlatan Ibrahimovic har visserligen gjort comeback för Milan i ligaspelet – men efter den operation han genomgick i somras tog det sin tid att komma tillbaka. Därför valde den regerande italienska mästaren att utesluta svensken från den trupp som får lov att spela för laget i Europaspelet.

Den trupp man registrerar inför slutspelet gäller turneringen ut – någonting som verkar ha gått anfallaren Olivier Giroud förbi.

För efter matchen mot Tottenham berättar han nämligen att han gärna haft Zlatan i laget i till nästa omgång.

ANNONS

”Måste vara frustrerande för Zlatan”

– Jag behöver alltid konkurrens. Vi lär oss mycket av honom (Zlatan) och han är väldigt viktig i omklädningsrummet. Han kommer att hjälpa oss mycket hela vägen in i slutet och jag är inte säker, men jag hoppas på att han är med på nästa Champions League-lista. Då kommer vi behöva honom och hans erfarenhet. Han var kanske inte redo för den här listan, men jag är ganska säker på att han kommer vara involverad i framtiden, säger fransmannen till C More.

Utspelet förbryllar tv-husets experter. Framförallt studsar de till på ordet ”lista”.

– Jag vet inte. Jag sitter fortfarande och har någon slags tro på att det ska gå att få in Zlatan i den här truppen, men det ska ju inte göra det. Giroud har väl samma tanke, på något sätt ska vi få in honom i kvartsfinalen, säger Vicki Blommé i sändningen.

Om Kim Källström fått bestämma hade svensken varit med i truppen, den osäkra fysiska statusen till trots.

– Man pratar i Milan om att han betyder mycket med hans erfarenhet, och då hade han kanske inte behövt vara i superslag för att skriva in honom på listan. Jag har väldigt svårt att förstå det, och framför allt när de fick Tottenham, där de kände: "Det kan vi ta". Det måste vara frustrerande för Zlatan: "Vänta nu, ska jag titta på de matcherna också", säger han.

ANNONS

LÄS MER:Milan vidare i CL – nollade Tottenham

LÄS MER:Långt inhopp av Zlatan – men förlust för Milan

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback för Milan i Serie A

ANNONS