Ola Andersson berättar själv – åkte på en hjärtinfarkt

Fotbollsprofilen och Sirius-ledaren, Ola Andersson, 56, blev sjukskriven för ett par veckor sedan. Nu berättar han själv om anledningen bakom.
”I februari åkte jag på en hjärtinfarkt”, skriver han på Twitter.

ANNONS
|

Det var tidigare i våras som Ola Andersson blev sjukskriven från sitt jobb som sportchef i Sirius. Det efter en tuff start på säsongen men det hade inte något med det att göra.

– Som klubb och arbetsgivare värnar vi om våra medarbetare. Den här sjukskrivningen är ett personalärende och varken klubben eller Ola kommer att besvara ytterligare frågor i det här ärendet, sa klubbdirektören Christer Abrahamsson i ett uttalande.

Då var det sagt att Ola Andersson skulle vara tillbaka på sitt jobb igen 5 juni. Så blir det inte utan nu släpper fotbollsprofilen anledningen bakom sin sjukskrivning. För tidigare i vintras åkte han på en hjärtinfarkt.

ANNONS

”I februari åkte jag på en hjärtinfarkt. Jag har insett och accepterat att kroppen kräver mer återhämtning än jag först trodde. Den här gången får jag lov att lyssna på kroppens signaler. På ordination av läkare är jag därför sjukskriven en tid framöver.

Heja Sirius 💙🖤”, skriver han på Twitter.

Ola Andersson har en lång spelarkarriär bakom sig och blev sedan ett känt och uppskattat ansikte i TV-rutan som expert. Då fick han smeknamnet ”Rit-Ola” med hela svenska folket.

Sedan ett par år tillbaka är han sportchef för allsvenska laget Sirius.

LÄS MER:Kronprinsessan hyllar Zlatan

LÄS MER:Zlatan – karriären, titlarna och skadorna

LÄS MER:När Zlatan lirade Superettan på Hjällbovallen

ANNONS