Mohamed Said
Mohamed Said Bild: KRISTER ANDERSSON

Öis-talangen klar för Serie A-klubb

Mohamed Said, 18, lämnar Örgryte. Talangen har skrivit på ett 3+1-årskontrakt med Serie A-klubben Empoli.

ANNONS
|

Mohamed Said missade Örgrytes lördagsmöte med Norrby. "Han är bortrest", meddelade klubben utan att vilja lämna några ytterligare kommentarer.

Situationen skapade en del frågetecken - som nu har rätats ut.

I ett pressmeddelande som skickades ut under måndagskvällen berättar Örgryte att Said lämnar för italienska Empoli.

Serie A-klubben köper loss anfallaren som hade ett halvår kvar på sitt kontrakt med Öis.

LÄS MER:Öis ville behålla Said - men nådde vägs ände

Enligt uppgifter till GP var Said, tillsammans med sin agent Björn Runström, nere i Italien i förra veckan och slutförde flytten, därav frånvaron mot Norrby. Kontraktet är skrivet över 3+1 år och Said anländer till Empoli när försäsongen drar i gång i början av juli. Han har gjort sin sista match för Örgryte.

ANNONS

Lite speltid under säsongen

Empoli är nykomling i Serie A. Förra säsongen vann de Serie B, 13 poäng före Parma. Tanken är, enligt GP:s uppgifter, att Said ska ansluta till klubbens A-lag.

Mohamed Said kom till Örgryte från Gais 2016. I september 2017 debuterade han i superettan hemma mot Syrianska. Senare under säsongen blev han stor kvalhjälte med två mål mot Mjällby på Gamla Ullevi.

LÄS MER:Mohamed Saids kamp för att återse sin familj

Under årets säsong har han dock haft svårt att få speltid och nu lämnar han alltså klubben.

Det är oklart hur mycket pengar Öis får i övergångssumma.

– Först och främst vill jag tacka Mohamed för hans insatser i vår förening i såväl ungdomsleden som i A-laget. Självklart lyser hans inhopp och två mål mot Mjällby starkast som minne. Vi har försökt att hitta en lösning på en långsiktig förlängning med Mohamed, men inte lyckats. Med tanke på rådande situation kände vi att både föreningen såväl som Mohamed kommer må bäst av att gå skilda vägar och är glada över att ha kommit överens med Empoli som möjliggör denna försäljning. Det är även inspirerande att vår akademi får fram en spelare som nu går till ett lag i en av Europas bästa ligor, säger klubbchef Niklas Allbäck till Örgrytes hemsida.

ANNONS

Mohamed Said:

– Jag vill tacka alla supportrar som alltid har stöttat mig från första dagen i A-laget, jag har stor respekt för er. Jag vill även tacka mina lagkamrater, mina tränare och hela klubben. Jag har alltid känt mig trygg i Öis som inte bara har varit mitt lag utan också mitt hem. Tyvärr är min tid i Öis slut den här gången. Jag tror och hoppas att supportrarna förstår att jag lämnar. Det gäller att ta chansen när man får den. Om jag kommer tillbaka och spelar i Sverige i framtiden är det bara Öis som gäller, ingen annan klubb.

ANNONS