Öis lånar Johannes Selvén från IFK Göteborg

Tidigare under onsdagen kunde GP rapportera att IFK Göteborgs Johannes Selvén var klar för en utlåning till Öis. Nu bekräftar också klubbarna det på sina hemsidor.

ANNONS
|

Örgryte har värvat friskt under vintern – nu har Rödblått landat ytterligare en värvning som spetsar till truppen inför seriestart. Det är IFK Göteborgs talangfulla yttermittfältare Johannes Selvén som är klar för klubben på lån.

– Det är en möjlighet för Johannes att få speltid på en bra nivå, säger Blåvitts klubbdirektör Håkan Mild till klubbens hemsida.

Selvén har varit framträdande i IFK Göteborgs akademi under en längre tid och belönades inför årets säsong ett ettårskontrakt med A-laget.

– Jag har ju varit med en del med A-laget och tränat under 2022, och det känns väldigt bra att bli en del av laget på riktigt nu. Som akademispelare är det såklart speciellt att bli lagkamrat med spelare som jag har sett upp till som ung, sa han till hemsidan när uppflyttningen blev officiell.

ANNONS

Skriver samarbetsavtal

Under sin första tid som permanent A-lagsspelare tog Selvén för sig och han imponerade bland annat när IFK Göteborg var på träningsläger i Spanien i vintras. Då slog han bland annat till med en läcker assist till Suleiman Abdullahi i matchen mot Tromsö, en drabbning han fick spela från start.

– Det är alltid nervöst, men det släpper fort och särskilt när man får bollen. Jag tycker att vi spelade bra, sa Selvén om sitt framträdande.

Men under senare delen av försäsongen har han inte fått samma förtroende och nu blir alltså ett lån till Öis nästa steg. Avtalet är ett samarbetsavtal vilket gör det möjligt för Selvén att spela och träna med båda lagen.

– Med anledning av den skadesituation vi har i herrlaget för tillfället väljer vi att ta in Johannes på lån. Johannes är en spelare vi ser att vi kan använda på flera offensiva positioner och det ger oss ett lugn under den närmsta tiden när vi har flertalet spelare på väg tillbaka, säger Andreas Karlsson, tf klubbchef i Öis, till Rödblåtts hemsida.

IFK Göteborg inleder allsvenskan på söndag hemma mot IFK Värnamo. För Öis del väntar AFC Eskilstuna på måndag i superettan-premiären på Bravida arena.

ANNONS

LÄS MER:Försäsongsanalysen: IFK Göteborg

LÄS MER:Försäsongsanalysen: Örgryte IS

ANNONS