Beata Kollmats var tillbaka från start i Champions League under onsdagen.
Beata Kollmats var tillbaka från start i Champions League under onsdagen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Nytt lag, ny arena – samma Kollmats

Ett och ett halvt år av skadehelvete senare. Under onsdagen var Beata Kollmats tillbaka på Champions League-scenen efter sin knäskada. Nu är hon fullt återställd.
– Jag visste inte för ett par månader sen om jag ens skulle kunna spela den här säsongen, säger hon.

ANNONS
|

BK Häckens Beata Kollmats har dragits med ett rent skadehelvete. I över ett och ett halvt år har ett trasigt korsband och skador på både yttre och inre menisken har hållit henne borta från fotbollen.

Hon fick visserligen spela några minuter i bortamötet med Benfica, men under onsdagen var hon tillbaka från start. När hon tågade ut i en startelva i Champions League senaste gången hette laget Göteborgs FC, och matcherna spelades på Valhalla IP.

Nu klev hon ut på Bravida Arena i en gulsvart Häckentröja, för att möta Benfica. En match som slutade med snöplig förlust på stopptid.

ANNONS

– Själva matchen i sig är det klart man är besviken över när det blir en förlust. Men för min egen del är det klart att det var kul att få spela. Det var längesen man fick spela i Champions League och det är man såklart glad för, men besvikelsen tar över lite nu, säger Beata Kollmats.

Fullt återställd

Hon sprang runt på sin backposition med en tejpremsa över sitt knä. Men hon är nu fullt återställd.

– Ja det skulle jag säga. Det är klart jag känner av det, men det är inget som hämmar mig så, säger hon.

En glädje att vara tillbaka för fullt såklart, men det blir en kort säsong. Nu återstår bara två matcher innan säsongen summeras. Det är dock inget Kollmats hänger läpp över.

– Jag ser det lite som en bonus. Jag har haft en tuff resa och visste inte för ett par månader sen om jag ens skulle kunna spela den här säsongen. Jag är bara glad att jag kan vara med på slutet och tillföra det jag kan, säger hon.

Resan tillbaka har varit allt annat än spikrak. Skadan hon ådrog sig i april 2020 och tvingades till operation. I november samma år åkte hon på ett bakslag som ledde till ytterligare ingrepp. Det har tagit på psyket för Häckenförsvararen.

ANNONS

– Det är tufft, mest mentalt. Rehabträning har jag gjort tidigare och det vet jag att jag klarar av. Men just den här skadan har varit extra jobbig med en del motgångar och det tar på skallen. Så det är mest det som har varit jobbigt att kämpa med. Allt man vill är att vara där nere med tjejerna på plan, det ger mycket energi.

ANNONS