Nytt bakslag för Blåvitt: Söder klev av träning med smärtor

Robin Söder skadade sig under torsdagens träning och fick kliva planen med ett lindat knä. En tung skada för anfallaren och för IFK Göteborg.
– Man lider med honom, säger IFK-tränaren, Roland Nilsson.

ANNONS
|

Robin Söder missade stora delar av förra säsongen efter att ha tvingats till operation sedan en skada plågat honom en längre tid. På torsdagen var olyckan framme igen, och Söder tvingades lämna planen med lindat knä.

LÄS MER:Pontus Farnerud om valet att låna ut talangerna: ”Tuffare att ta en plats nu än tidigare”

Enligt IFK-tränaren ska Söder åkt på någon form av smäll i samband med smålagsspelet. Supportrar som följde träningen har uppgett att Söder tvingades linda knäet, och tycktes ha mycket ont.

– När man får en smäll och det träffar illa då gör det ju ont. Men vi får avvakta och se vad det medicinska teamet kommer fram till. I det här läget vet ju inget innan de har hunnit kolla över vad som har hänt. Det är bara att avvakta och se, säger Roland Nilsson.

ANNONS

LÄS MER:Därför har 4-4-2 blivit ett minne blott i Roland Nilssons IFK

Söder drabbades tidigt i sin karriär (2009) av en allvarlig knäskada, och det dröjde länge innan han var tillbaka i toppform igen. 2104 lämnade han IFK Göteborg för spel i utlandet, men var 2018 tillbaka igen. 2019 gjorde han 14 mål för klubben.

Skadan blir extra kännbar för IFK Göteborg som i Robin Söders frånvaro bara har Kolbeinn Sigthorsson som anfallare.

– Så är det. Men innan vi börjar tänka i de banorna så måste vi veta vad som har hänt och vad det innebär för oss. Vi hoppas få ett svar i i veckan och sen får vi ta det därifrån, säger Roland Nilsson.

LÄS MER:Tobias Sanas viktiga roll utanför planen i IFK Göteborg

Lider man extra mycket med en sådan som Robin som haft många skador i karriären?

– Ja. Absolut.

Sedan tidigare är Patrik Karlsson Lagemyr långtidsskadad och bedöms kunna vara tillbaka först till höstsäsongen. Nyligen ådrog sig också stjärnförvärvet Marek Hamsik en skada i vaden, och beräknas vara borta i fyra veckor. Även försvararen Calle Johansson kommer att missa fredagens match mot Landskrona, efter att ha fått en smäll på foten.

LÄS MER:Mannen bakom Marek Hamsik – vem är han?

IFK Göteborgs media-ansvarige Marcus Modéer säger till GP att klubben kommer att återkomma med information den eventuella nya skadan och vill inte kommentera saken ytterligare.

ANNONS

Läget i IFK Göteborg inför mötet med Landskrona

På skadelistan finns spelare som Marek Hamsik, Calle Johansson, Ole Söderberg, Patrik Karlsson Lagemyr Yahya Kalley och Robin Söder.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS