Marcus Lantz och GFC-spelarna har en riktigt viktig match framför sig när Vittsjö gästar.
Marcus Lantz och GFC-spelarna har en riktigt viktig match framför sig när Vittsjö gästar. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Nyckelmöte för GFC i jakten på Champions League: "Bara positivt"

Champions League-äventyret tog precis slut för Göteborg FC, men redan nu går laget in i en ödesmatch för att få en ny chans nästa säsong.
Möte med tabelltvåorna Vittsjö.
– Det handlar om att vi ska etablera oss där uppe, säger GFC-tränaren Marcus Lantz.

ANNONS
|

Göteborg FC bortaslog Bayern München med 1–0 på bortaplan senast. En väldigt stark bedrift, men det räckte inte för avancemang efter förlusten på hemmaplan i Göteborg.

Nu är det åter till vardagen och damallsvenskan som gäller för laget, men det blir en direkt livsviktig match för om klubben ska få spela Champions League-fotboll även nästa säsong. Då gäller det nämligen att bli topp två i tabellen och under söndagseftermiddagen tar GFC emot just tabelltvåorna Vittsjö som inför mötet ligger en poäng före Göteborg.

– Vi ser det inte som en match vi bara måste vinna utan vi ser det verkligen som en möjlighet. Vi är i riktigt bra form just nu och det visade vi inte minst mot Bayern. Det känns bara positivt och vi ser goda chanser att kunna ta tre poäng, säger GFC-tränaren Marcus Lantz.

ANNONS

"Inte orolig för den fysiska formen"

För klubben var Champions League-upplevelsen någonting nytt och även för många av spelarna i laget. Om det blir spel i CL nästa säsong skulle givetvis betyda mycket, men Marcus Lantz menar att klubbens långsiktiga fokus är ännu viktigare. Det ska handla om att slåss om SM-guld och Champions League-platser varje säsong.

– Klubben har legat i mitten och på den nedre halvan en tid och nu handlar det om att kunna etablera sig i toppen. Om vi blir etta eller trea i år vet vi inte ännu, men det ska handla om att etablera sig där uppe, säger Lantz.

Senast GFC mötte Vittsjö var det på bortaplan och då besegrade man topprivalen med 4–2. I huvudsak anmärkningsvärt då Vittsjö endast släppt in tio mål den här säsongen och Göteborg alltså stått för nästan hälften av dem.

– Vi har hittat ett bra sätt att luckra upp deras försvar på och det kommer bli en nyckel för oss att vi spelar med högt bolltempo och har fart i allt vi gör, säger Lantz.

GFC kommer till matchen med samma trupp som i matchen mot Bayern München och Marcus Lantz berättar att det ser lovande ut inför matchen.

– Vi hade en ruskig kvalité på träningen inför matchen. Jag är inte ett dugg orolig för den fysiska formen. Det handlar om att vi har huvudet på plats och gör det vi ska.

ANNONS
ANNONS