André Calisir and Kristopher Da Graca.
André Calisir and Kristopher Da Graca. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Nya mittbacksproblem i Blåvitt: "Blir en sen bedömning"

André Calisir var tveksam till spel mot Västerås. Kristopher Da Graca är tveksam till spel mot Sirius. Mittbacken tränade inte under fredagen.
– Han fick en känning på träningen i går (torsdag). Vi har sagt att vi ska göra en sen bedömning, säger huvudtränaren Poya Asbaghi.

ANNONS
|

Det har blivit en följetong under vintern, IFK Göteborgs tunna mittbacksuppsättning.

André Calisir och Kristopher Da Graca är A-truppens enda hela och renodlade spelare på den positionen.

Känsligt. Riskfyllt.

IFK Göteborg fick uppleva det inför mötet med Västerås för någon vecka sedan. André Calisir var tveksam till spel då.

De får göra det nu igen.

När IFK Göteborg tränade på Valhalla IP under fredagen saknades Kristopher Da Graca. Och det är inte säkert att han kan komma till spel mot Sirius under lördagen. En match där en kvartsfinalplats i Svenska Cupen ligger i potten.

– Han har en känning och var inte aktuell för att träna i dag. Vi gör allt för att få honom redo till i morgon, säger Calle Persson, fysioterapeut.

ANNONS

– Och i det här läget räknar vi med att få med honom.

17-årig junior kan ersätta

Huvudtränaren Poya Asbaghi:

– Vi har sagt att vi ska göra en sen bedömning i morgon (lördag).

– Det var lite samma inför Västerås-matchen. Då gick det ju bra så vi får hoppas på det i morgon också.

LÄS ÄVEN: Sportchefen: "Kan inte lova värvningar"

I utgångsläget mönstrar IFK Göteborg samma matchtrupp som mot Västerås och Sollentuna. Matcher som båda slutade med 2–0-segrar.

– Kan "Koffe" (Kristopher Da Graca) inte vara med i truppen kallar vi in Tim (van Assema) på bänken, säger Poya Asbaghi.

Och kanske kastar de i så fall in junioren och 17-åringen Jesper Tolinsson i startelvan? Han är ett mittbacksalternativ.

Fakta: IFK Göteborg

Läget i laget: Patrik Karlsson Lagemyr, Rasmus Wikström och Emil Holm saknas alltjämt. I övrigt finns det bara ett frågetecken – det kring Kristopher Da Graca. Stoppas mittbacken av sin känning kommer huvudtränaren Poya Asbaghi kalla in Tim van Assema till matchtruppen.

Trolig startelva: Giannis Anestis – Nzuzi Toko, Kristopher Da Graca, André Calisir, Victor Wernersson – August Erlingmark, Alhassan Yusuf – Hosam Aiesh, Tobias Sana, Giorgi Kharaishvili – Robin Söder.

ANNONS