Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Ny tung förlust för Häcken – Europadrömmen dog

Drömmen om en Europaplats dog på Bravida arena.
Efter 1-2 hemma mot Elfsborg har Andreas Alm mer eller mindre gett upp den striden.
– Vi har inte så mycket kvar att spela för, säger han.

En snopen förlust hemma mot AIK och ett blekt kryss mot Kalmar FF – två resultat som plockade bort Häcken från guldstriden.

Efter 90 minuter spelade mot Elfsborg på Bravida arena skulle även drömmen om en topp tre-placering och Europaplats vara så gott som död.

– Vad ska man säga, det är en besvikelse. Vi har inte så mycket kvar att spela för, säger en uppgiven Andreas Alm på presskonferensen.

Spelupplägget var tydligt – Häcken pressade ner gästerna från Borås som satte sitt hopp till att såra genom att kunna ställa om snabbt.

Såra skulle Elfsborg göra. Men det var inte genom någon omställning – det var genom en frispark och något så ovanligt som en dundertavla från Peter Abrahamsson i Häcken-målet.

Jesper Karlssons frispark, som skulle rendera i ett ledningsmål i den 19:e minuten, från distans var inte särskilt hård – den var heller inte särskilt välplacerad.

– Jag tror att jag ska få den i bröstet eller magen. Helt plötsligt så träffar den i ansiktet, så den måste wobblat riktigt ordentligt. Det är inte min första tavla och säkert inte min sista heller. Det är väl bara att försöka glömma och gå vidare.

Men Häcken, som hade merparten av spelet i matchen, kom tillbaka och kvitterade dryga kvarten senare på en omställning.

Yasin kvitterade

Ahmed Yasin sprang, sprang, sprang och blev till slut fälld i straffområdet av Alejandro Portillo.

Anfallaren, som inför matchen endast mäktat med ett mål inför onsdagsmötet, tvekade inte, stegade fram till straffpunkten, dubblade säsongens målskörd och kvitterade.

– Det var ett viktigt mål, man har tänkt på det lite. Det var skönt att få göra mål, men jävligt tråkigt att förlora. Jag kände inte av att jag hade gjort mål efter matchen eftersom vi förlorade, konstaterar Yasin.

Ja, för det blev ju en förlust till slut.

Häcken pressade på rejält och skotten ven kring Tim Rönning som storspelade i Elfsborgsmålet.

Men, Sivert Nielsens nickmål i den andra halvleken stod sig som avgörande.

– Vi har ett dilemma med vår effektivitet, så är det bara. Det handlar om att de spelare som får målchanserna måste slå dit dem. Yasin gjorde mål på straff i dag, det är bra. Men vi har totalt sett för få mål på de offensiva positionerna för att vi ska vinna i dag och vinna över tid.

"Jobbigt att känna så"

I skrivande stund är tredjeplatsen sex poäng bort för Häcken, nio poäng om Malmö besegrar Helsingborg.

Men även om de skulle förlora har Alm gett upp hoppet om att bli bland de tre bästa lagen i allsvenskan 2019.

– Fem matcher, sex poäng. Det känns jävligt svårt. Vi har Hammarby borta, vi har Norrköping hemma. Så de lagen kan man ju göra någonting åt, samtidigt är det också tuffa matcher. Så som vi ser ut och så som de andra ser ut, de kastar ju bara poäng ner i ryggsäcken, och springer förbi ... ser man på deras scheman känns det ju inte som att de kommer stoppa heller.

Han fortsätter:

– Vi är efter dem bästa lagen, det är en besvikelse faktiskt. Det är jobbigt att känna så, att vi inte är tillräckligt bra för att vara bland de bästa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.