Ny gräsmatta på Friends efter Beyoncé-konsert

Beyoncés två konserter i Stockholm är över.
Nu ska en ny gräsmatta läggas på Friends arena – dagar innan det viktiga mötet mellan AIK och IFK Göteborg i allsvenskan.
– Det är inte optimalt, säger AIK:s evenemang- och säkerhetschef Henrik Koch.

ANNONS
|

Jättestjärnan Beyoncé höll sina två konserter på Friends arena i onsdags och torsdags.

På fredagsförmiddagen började en ny gräsmatta läggas på nationalarenan.

– Så har vi jobbat med alla konserter, man har inte vågat ha kvar mattorna efter konserterna utan planerar alltid att lägga in en ny efter konsert, säger Koch.

Bottenmöte

TT: Vad är det för ny gräsmatta? Vilka lägger den?

– Det har jag ingen aning om, det är arenaägaren som har det som sin uppgift. Om den kommer från Sverige eller Europa vågar jag inte svara på.

På måndag tar AIK, näst sist i allsvenskan med fem poäng efter sju omgångar, emot två tabellplaceringar bättre IFK Göteborg – som även de står på fem inspelade poäng.

ANNONS

Ett tidigt krismöte med andra ord.

– Det är inte optimalt, det vet vi alla om att en matta behöver sätta sig ett antal dagar innan den blir helt optimal. Men nu har vi de förutsättningarna och då får vi jobba efter dem, säger Koch.

"Går framåt"

TT: Hur lång tid tar det för en gräsmatta att sätta sig?

– Man brukar prata om att en vecka är optimalt för att den ska sätta sig. Men det här är inte första gången, vi har en viss vana att spela på nya mattor på Friends.

TT: Börjar ni lessna på att lägga nya gräsmattor?

– Ledsna vet jag inte. Vi har en dialog hur vi ska bli bättre och bättre – och gräsmattan har blivit bättre och bättre mer eller mindre för varje år. Alla lär sig hela tiden. Det går framåt.

LÄS MER:IFK Göteborg får färre biljetter i derbyt mot Häcken

LÄS MER:Fem punkter efter Brommapojkarna–IFK Göteborg

LÄS MER:Dahlberg tillbaka med besked – höll nollan i comebacken

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS