Julia Roddar fick dubbla huvudsmällar på träning.
Julia Roddar fick dubbla huvudsmällar på träning. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ny GFC-spelare drabbad av hjärnskakning

Catrine Johansson har missat hela säsongen på grund av hjärnskakning. Elin Rubensson har varit borta i några veckor och missar den damallsvenska avslutningen av samma anledning. Nu har även landslagsspelaren Julia Roddar drabbats av en hjärnskakning.
– Jag kände att jag blev yr, säger Roddar.

ANNONS
|

Det var under lördagens träning som situationerna inträffade som fick ytterligare en Göteborg FC-spelare att drabbas av en hjärnskakning.

Under en övning skulle en boll rensas från straffområdet, men skottet satt i stället rätt i huvudet på landslagsspelaren Julia Roddar.

Mittfältaren kände sig efter omständigheterna bra och fortsatte träningen.

En stund senare var olyckan framme igen.

I en duell med en av lagets målvakter föll Roddar baklänges och slog i bakhuvudet i marken. Inte heller då märkte hon några större problem, men när hon kom hem blev det ganska snabbt sämre.

– Jag märkte att jag fick problem med att titta på skärmar och tv och att jag blev yr. Jag kunde inte riktigt koncentrera mig. Det här tog över mitt fokus, säger Julia Roddar.

ANNONS

GFC-spelaren kontaktade klubbens läkarteam och ett beslut kring att hon inte skulle spela match dagen efter fattades ganska snabbt och teamet kunde sedan slå fast att det rörde sig om en lättare hjärnskakning.

– Jag har bara varit hemma och vilat sedan dess. Jag har provat jogga litegrann, men jag kommer inte spela sista matchen. Det är ingen mening med att chansa. Är det en muskelskada så är det ju en sak, men huvudet ska man ju ha med sig hela livet, säger Roddar.

Har du haft hjärnskakning tidigare i karriären?

– Jag hade en när jag var 16, men det börjar vara ett tag sedan så jag minns inte exakt hur det kändes då, säger GFC-spelaren.

LÄS MER:Bakslag för Elin Rubensson – efter fjärde hjärnskakningen

Även lagkamraten och landslagskollegan Elin Rubensson dras med en hjärnskakning och det är också det som är anledningen till att Catrine Johansson inte spelat match på hela säsongen.

– Det känns som att det blir lite vanligare. När man tittar på damallsvenska matcher så går spelare in hårdare i duellerna nu. Men jag är absolut inte rädd för det när jag spelar.

Hur mår du nu?

– I dag är bästa dagen hittills. Så det går åt rätt håll och det är skönt, säger Julia Roddar.

ANNONS

LÄS MER:Catrines tuffa resa tillbaka efter hjärnskakning

ANNONS