Örgrytes målvakt Hampus Gustafsson stod för en bjudning när laget föll mot Sandviken. Arkivbild.
Örgrytes målvakt Hampus Gustafsson stod för en bjudning när laget föll mot Sandviken. Arkivbild. Bild: FREDRIK KARLSSON

Ny förlust för Öis – efter Gustafssons jättebjudning

Öis såg ut att hålla 1–1 mot nykomlingen Sandviken. Då stod Hampus Gustafsson för en jättebjudning och de rödblå tappade återigen ledning till förlust.
– Vi ska kunna leda matcher med 1–0 och behålla ledningen som alla andra lag lyckas göra, säger Jonathan Azulay.

ANNONS
|

Öis fortsätter kämpa i Superettan. Efter segern, säsongens hittills enda, mot Varberg den 11 maj kom två nya förluster och inför söndagens bortamöte med nykomlingen och tabellåttan Sandvikens IF hade laget skrapat ihop sex poäng på nio matcher.

Där tog Öis ledningen men tappade till förlust och ligger kvar på jumboplatsen.

Öis hade bollen i Sandvikens straffområde flera gånger i matchinledningen och till slut kom utdelningen. Efter 15 minuters spel hittade Aydarus Abukar William Svensson i straffområdet och 21-åringen kunde göra matchens första mål, hans första för säsongen.

En skön start för poängjagande Öis, men inget lugn än för laget som tappat ledningen flera gånger om i vår.

ANNONS

Tio minuter senare fick en helt fri Calvin Kabuye bollen framför Hampus Gustafsson och många räknade nog in kvitteringen. Men Öis-målvakten Gustafsson stod för en klassräddningen som såg till att Öis-ledningen bestod. I ett par minuter.

För på den efterföljande hörnan fick Viktor Lundberg bollen på armen och domare Per Melin pekade på straffpunkten.

Emil Engqvist klev fram och placerade in hemmalagets kvittering.

I anfallet efter var Sandviken nära att ta ledningen men Hampus Gustafsson stod för en ny räddning och 1–1 stod sig.

Föll efter bjudningen

Resten av halvleken hade båda lagen jättelägen att öka på målskörden men målchans efter målchans efter målchans missades eller räddades och lagen gick till pausvila på Jernvallen med ett mål vardera.

– Det är klart att någonstans handlar det om kvalitet. Vi har tre jättelägen sista fem minuterna av första halvlek och där behöver vi göra ett mål, så är det bara. Det ville sig inte i dag, säger tränare Andreas Holmberg.

Han fortsätter:

– Jag tycker vi gör en bra första halvlek. Det är en svårspelad match och det visste vi att det skulle vara. Vi gör mycket rätt och kanske borde satt något mer mål. Vi får en olycklig straff emot oss men går till halvtidsvila med ganska positiva känslor.

ANNONS

I andra halvlek gick tempot ner men det saknades inte målchanser. Framför allt var det Sandviken som tryckte på för ett ledningsmål och hemmalaget vara nära flera gånger om.

Öis såg länge ut att hålla likaläget men med drygt tio minuter kvar av matchen stod Hampus Gustafsson för en jättebjudning när han la bollen framför fötterna för utspark men han hann inte skjuta iväg den innan Sandvikens John Junior Igbarumah var framme och och stötte in 2–1.

– Det klart att Hampus gör ett felbeslut, så är det ju. Men det gör man i fotboll ibland och det är sånt som händer. Han håller kvar oss i matchen i flera matcher och är en jätteviktigt spelare för oss. Alla spelare gör misstag och så är det bara. Det viktiga är hur man hanterar dem, säger Andreas Holmberg.

”Hittar sätt att förlora”

På tilläggstid kom även 3–1 och Öis inkasserade ytterligare en förlust, den sjätte den här säsongen.

– Vad ska man säga. Det är tungt som fan. I andra halvlek tycker jag vi håller upp spelet ganska bra inledningsvis, sen börjar de äta sig in i det och de är svåra att möta. Till slut hittar vi sätt att förlora den här matchen på något vis. Det är tråkigt men det är bara att köra på, säger Holmberg.

ANNONS

– Tungt såklart. Det är samma känslor som efter många av de andra matcherna vi har spelat. Vi tar ledningen och gör mycket bra och rätt saker och bör göra fler mål men släpper in för enkla mål återigen. Den här matchen var väl lite extrem på det sättet, säger Jonathan Azulay och fortsätter:

– Vi ska kunna leda matcher med 1–0 och behålla ledningen som alla andra lag lyckas göra. Men det hade varit värre om vi kände att vi inte hade några målchanser och inte kunde ta ledningen, som det varit andra säsonger.

Fakta: Så startade Öis

(3–4–3) Hampus Gustafsson – Jonathan Azulay, Erion Sadiku, Abdoulaye Faye – William Svensson, Charlie Vindehall (81’ Christoffer Styffe), Amel Mujanic, Isak Dahlqvist – Aydarus Abukar (74’ Nicklas Bärkroth), Viktor Lundberg (67’ Noah Christoffersson), Edi Sylisufaj (67’ Linus Tagesson)

Få det senaste om Öis – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Öis och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Rödblått.

Klicka här för att följa Öis

LÄS MER:Min del av stan: Aydarus Abukar

LÄS MER:Öis-truppen i långt möte – efter fiaskot mot Trelleborgs FF

LÄS MER:Fem punkter efter Öis förlust mot Trelleborgs FF

ANNONS