Ny förlust för Gais – föll efter tidigt rött kort

Rött kort och spel med en man färre i en timme – då fick Gais lämna årets första match på Gamla Ullevi tomhänt. Mot Helsingborg inkasserades tredje raka förlusten.
– Det är mycket känslor nu. Det är ilska, samtidigt som man är besviken och ledsen, säger Aiham Ousou.

ANNONS
|

Två raka förluster i bagaget. I Gais första match på Gamla Ullevi för säsongen hade laget chans att sätta stopp för den negativa trenden. Men icke.

Grönsvart, som fick spela 60 minuter med en man färre efter rött kort på Malkolm Moenza, kammade noll, och föll mot topptippade Helsingborg med 0–1.

– Det är mycket känslor nu. Det är ilska, samtidigt som man är besviken och ledsen. Man kan säga att våra prestationer blir bättre, men resultaten blir det inte från vår sida. Det är dags att börja värdesätta vad som är viktigast, prestation eller resultat? Självklart är det resultat – och alla håller med. Vi måste börja titta oss själva i spegeln och fråga varför vi inte får med oss några mål och poäng, säger Aiham Ousou.

ANNONS

Mathias Karlsson tar vid:

– Jag ska inte säga att det är uppgivet, men det är nära på. Trots att vi är en man färre tycker jag att vi förde den här matchen på ett väldigt bra sätt, men ändå blir det inget. Det är tungt, säger Karlsson och suckar.

LÄS MER:Bakslag för Gais Richard Yarsuvat – comebacken dröjer

Gais inledde lovande och ägde första kvarten klart. Det var gasen i botten från hemmalaget från avspark – och det fanns ett par chanser att spräcka nollan.

I stället hamnade hemmalaget snett när HIF kom fram snabbt. Och precis som mot Trelleborg senast, då Gais släppte in tre mål i första halvlek efter flera svaga försvarsingripanden, var det motståndarna som skulle näta först.

Rött kort för Gais Malkolm Moenza

Max Svensson, som hade löpt igenom ett par gånger tidigare, kunde placera in 0–1 i den 23:e minuten efter att Gais försvar hamnat snett.

LÄS MER:Gais Nikola Ladan om svåra året och tuffa kritiken

Wilhelm Loeper rundande Emin Grozdanic, Viktor Lundberg skarvade vidare till Max Svensson som rullade bollen i nät när Mathias Karlsson kom på mellanhand. Underläge och uppförsbacke för Makrillarna.

– Jag tänkte att jag skulle käka upp honom (Max Svensson) där. Han drog en rörelse åt sidan, jag tänkte ”yes, den har jag”, men så fick han bollen under armhålan ... Jag hade fått bryta av armen för att kunna ta den. Det är surt. Den hade jag velat ha, säger Mathias Karlsson.

ANNONS

Tränare Stefan Jacobsson var inte nöjd med det defensiva agerandet i situationen.

– Jag tycker återigen att vi släpper in ett mål som vi borde ha hanterat bättre. Det blir kostsamt med de här målen, säger han.

LÄS MER:Gais Aiham Ousou om förre lagkompisen: ”Bra på att skrika”

Läget skulle snart bli ännu tuffare.

Återigen var det runt Loeper det hände. HIF-yttern och Malkolm Moenza hamnade i närkamp och gruffade, det hela slutade med att Moenza, som skickade iväg en armbåge fick syna det röda kortet.

Under timmen som återstod av matchen tampades Gais väl.

Jacobsson: ”Killarna ska ha all heder”

I den andra halvleken var det faktiskt långa stunder Jacobssons manskap, ivrigt påhejade av en skara högljudda grönsvarta restauranggäster, som ägde boll och dikterade villkoren, trots det numerära underläget.

LÄS MER:Gais Malkolm Moenza självkritisk efter röda kortet

Närmare än en nickskarv från inbytte Daniel Sterner, som Anders Lindegaard tippade till hörna kom dock aldrig Gais och en nick mitt på målvakten från Adnan Maric kom dock aldrig Gais.

Därmed har laget nu, efter fyra raka matcher utan nederlag i början av serien åkt på tre raka förluster.

– Vi befinner oss i en period där vi presterar bra mycket bättre fotboll än vad vi gjorde i de två inledande matcherna, men där vi nu får stryk. Klart att när utvisningen kommer blir det svårt att förändra. Killarna ska ha all heder att de ändå inte tappade konceptet, säger Jacobsson och tillägger:

ANNONS

– Det är bara för oss att skaka av oss de här negativa resultaten och fortsätta jobba på det vi är inne på. Sedan får vi hoppas att vi vänder tillbaka och börjar plocka poäng ganska snart. Surt nu, men vi jobbar påö

Fakta: Gais

(4-3-3) Mathias Karlsson – August Wängberg (Julius Lindberg, 83) , Aiham Ousou, Emin Grozdanic, Niklas Andersen (Daniel Sterner, 73) – Nikola Ladan (Adam Egnell, 73), Boris Lumbana, Joackim Åberg (Johan Andersson, 73) – Michael Kargbo (Daniel Hultqvist, 73), Adnan Maric, Malkolm Moenza

ANNONS