Arkivbild. GFC inför den allsvenska omstarten.
Arkivbild. GFC inför den allsvenska omstarten. Bild: Nicklas Elmrin

Ny arena för revanschsuget GFC

Göteborg FC tar emot Linköping på lördagseftermiddagen. Men inte på sin ordinarie hemmaplan – matchen spelas på Gamla Ullevi.
– Det blir en rolig upplevelse att få spela där, säger tränaren Marcus Lantz.

ANNONS

För ett par veckor sedan åkte GFC hem från Linköping med en förlust, efter en 316 dagar lång vinstsvit. Nu vill tjejerna ha upprättelse mot östgötalaget – på Gamla Ullevi.

– Vi har en revansch att ta mot Linköping och vi är otroligt revanschsugna. Sedan har det ingen betydelse för vår del att vi byter underlag, säger Lantz inför mötet.

Det är med anledning av den kommande Champions League-matchen mot Bayern München den 11 september som GFC byter arena från Valhalla IP till Gamla Ullevi.

– Klubben ville att vi skulle bekanta oss lite med arenan inför Champions League. Det handlar mest om att all logistik ska fungera. Det är det som är orsaken till att vi inte spelar på Valhalla.

ANNONS

Lantz: "Laget är i ett skönt flow"

Lantz hoppas på att Champions League-matchen ska locka betydligt mer folk än GFC:s normala hemmapublik på mellan 800-1 200 åskådare.

– Då hade Valhalla inte räckt till, som inte heller är godkänt för Champions League-spel. Sedan blir det ju mer utspritt på Gamla Ullevi. Det blir glest för alla lag som spelar där, förutom blåvitt. Men det blir en rolig upplevelse att spela där inne, säger han.

Om serieledande Rosengård förlorar söndagens match mot Piteå, skulle en vinst mot Linköping innebära att GFC klättrar upp och tar över förstaplatsen.

– Vi lägger inte fokus på hur de andra lagen spelar. Vi gör saker och ting rätt och laget är i ett skönt "flow" nu, säger Lantz.

Enligt GFC-tränaren är det däremot en viktig match som med få omgångar kvar i allsvenskan kan betyda mycket för de slutgiltiga tabellplaceringarna.

– Jag tror att den här omgången kan bli ganska avgörande. Det blir spännande. Men vi vet att vi är trygga hemma i Göteborg och att vi är i bra form så det känns bara positivt.

Tre matcher på tre dagar

Matchen mellan GFC och Linköping är den första av tre matcher som spelas på Gamla Ullevi på lika många dagar. På söndagen tar Gais emot Brommapojkarna och på måndag ställs IFK Göteborg inför Kalmar FF. Enligt Got events evenemangsansvarig ska planen tåla flera matcher på kort tid:

ANNONS

– Vi är inte oroliga för planens skull. Vi märker att planen dränerar otroligt mycket bättre efter omläggningen. Den tål flera matcher på kort tid. Just nu är det Sveriges bästa gräsmatta, samtidigt som den är hårdast belastad av alla planer, säger Anders Albertsson.

ANNONS