Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kungsbacka spelar i år sina hemmamatcher i Varberg. Bild: NICKLAS ELMRIN

Nu rustas Tingbergsvallen upp: "Ett år för sent"

Turerna var många kring var Kungsbacka DFF skulle spela säsongens hemmamatcher. Då hemmaarenan Tingbergsvallen inte höll för förbundets krav har matcherna fått spelas i Varberg.
Nu kommer beskedet att Tingbergsvallen rustas upp – inför nästa säsong.
– Det är klart det är ett år för sent, säger Kungsbacka DFF:s ordförande Johan Johqvist.

Inför säsongen 2019 gick Kungsbacka DFF upp i svensk fotbolls finrum, damallsvenskan. Men hemmaarenan Tingbergsvallen uppfyllde inte Svenska fotbollförbundets krav och efter många turer stod det klart att kommunen inte skulle rusta upp arenan inför säsongen och att KDFF under säsongen 2019 får spela sina hemmamatcher på Påskbergsvallen i Varberg.

Ett beslut som rörde upp känslor.

– Det känns lite som att vara ett styvbarn, att inte bli älskad av den man skulle vilja bli älskad av. 22 bortamatcher på en säsong är inte roligt, sa klubbens kommunikationsansvarige Sören Bloom då.

LÄS MER: Kungsbacka DFF tvingas spela i Varberg

Nu ser det dock ut som att Tingbergsvallen kommer rustas upp för att nå Svenska fotbollförbundets arenakrav – till 2020, något Norra Halland var först att rapportera om.

Arenan uppfyllde inför säsongen bara 18 av 48 punkter som krävs för allsvenskt spel och det största problemet var belysningen, och för att åtgärda det krävdes bygglov.

Överklagandetiden för bygglovet gick ut i våras och i juni skickade Kultur- och fritidsnämnden en begäran till kommunstyrelsen om att få omdisponera medel för att rusta upp arenan.

– Det var en oro att grannar skulle säga nej så vi vågade inte göra någonting innan vi visste att bygglovet var beviljat, säger ordförande i Kultur- och fritidsnämnden Kristian Karlsson (C).

"Ett år för sent"

Kommunstyrelsens arbetsutskott har nu beslutat att bifalla begäran och i nästa vecka väntas kommunstyrelsen ta samma beslut.

För Kungsbacka DFF är beskedet välkommet, även om mycket nu talar för att laget inte kommer spela i damallsvenskan 2020. De ligger just nu ligger sist i tabellen, med fem poäng och två placeringar upp till säkrat kontrakt.

– Det känns bra. Det bra att kommunen fattar ett klokt beslut och rustar upp, säger klubbens ordförande Johan Johqvist.

Hur känns det att det är beskedet kommer först nu?

– Det är klart det är ett år för sent. Men nu är vi där vi är. Vi har förlikat oss med att så här är det. Sen har vi flera år påpekat att det kommer krav om vi hamnar i allsvenskan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.