Nobelpristagaren beredd att ge bort sin medalj – för att spelaren ska stanna

Daichi Kamadas framtid i Eintracht Frankfurt är ett frågetecken. Det får Nobelpristagaren Benjamin List att reagera.
– Jag vill i dag sätta min medalj på spel. Om han stannar kvar kommer jag att ge den till honom, säger han enligt Frankfurter Rundschau.

ANNONS
|

Japanen Daichi Kamada, 26, har tillhört tyska Eintracht Frankfurt sedan 2017. Hans nuvarande kontrakt går ut i sommar och i höstas la klubben fram ett förslag på förlängning till Kamada men ännu har inget mer kommunicerats, det rapporterar Frankfurter Rundschau.

Det gör den tyske kemisten Benjamin List orolig. List, som kommer från Frankfurt, vill ha japanen kvar i klubben och är beredd till drastiska åtgärder.

List tilldelades tillsammans med David MacMillan Nobelpriset i kemi 2021 för utveckling av asymmetrisk organokatalys. Den medaljen säger nu List att han är redo att ge bort till Kamada om han stannar i Eintracht Frankfurt.

ANNONS

– Jag är ett Japanfan. En av mina favoritspelare är Hasebe. Men om Daichi Kamada lämnar skulle det krossa mitt hjärta. Jag vill i dag sätta min medalj på spel. Om han stannar kvar kommer jag att ge den till honom, säger List till Amazon Prime enligt Frankfurter Rundschau.

Klubbens sportchef Markus Krösche svarar på nobelpristagarens erbjudande till Kamada.

– Om Daichi hör det, då måste han vara stanna, säger sportchefen med glimten i ögat.

Det återstår att se om Kamada blir kvar i Eintracht Frankfurt och om Benjamins Lists nobelprismedalj får en ny ägare eller inte.

LÄS MER:Hårdare regler i England – vill stoppa klubbarna

LÄS MER:Forsberg efter 1–1 mot City: "Vill slå ut dem"

LÄS MER:van Dijk efter förlusten: "Omöjlig uppgift"

ANNONS